Pieczony Kalafior
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonego kalafiora. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 144 kalorie, 8G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, koszerną sól i pieprz, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kalafior Pizza z rukolą i pieczonym czosnkiem: gościnny Post przez Kim Bee w Cravings of a Lunatic, Pieczony Kalafior I Pieczony Czosnek Z Perłową Cebulą, oraz Pieczony kalafior i 16 pieczonych ząbków czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozbić kalafior na duże różyczki i odciąć grubsze łodygi. Ustaw kawałki kalafiora macierzystych stronie w dół w 13 przez 9-calowe naczynie do pieczenia.
Wlać wino i bulion do naczynia i skropić oliwą z oliwek na kalafiorze.
Posypać oregano, sól i pieprz, do smaku. Czosnek rozsypać na wszystko. Przykryć patelnię folią aluminiową i piec do miękkości, o 30 protokół. Kwiaty powinny się rozpadać, jeśli szturchniesz je palcem.
W międzyczasie wymieszaj bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki i 1 łyżkę oliwy z oliwek razem w małej misce. Gdy kalafior jest delikatny, posypać mieszankę okruchów chleba i sera na różyczki i umieścić naczynie, odkryte, z powrotem w piekarniku, aż polewa jest rumiane, o 15 protokół.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.