Pieczony indyk z sosem z białego wina-szałwia

Pieczony indyk z sosem z białego wina-szałwia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonego indyka z sosem z białego wina i szałwii. Ten przepis służy 12. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 76g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Mieszanka śmietany do ubijania, ozdoby: gałązki szałwii, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Linguine z indykiem i białym winem-sos czosnkowy, Pieczony łosoś w sosie z białego wina, oraz Pieczony łosoś w sosie z białego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Usunąć podroby i szyję z indyka; rezerwy na inne zastosowania. Spłucz dokładnie indyka zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Dobrze spuścić jamę ciała; osuszyć. Rub 1 szklankę mieszaniny soli nad indykiem i wewnątrz jamy ciała i szyi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Wlać 1 galon wody do czystej 28-litrowej chłodnicy. Pozostałą mieszaninę soli wymieszać z wodą do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Włożyć indyka, od strony piersi w dół, do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Dodaj kruszony lód.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanych świeżych Zielonych Ziół, Takich Jak Pietruszka, Koper I/lub Szczypiorek1 łyżka Posiekanych świeżych Zielonych Ziół, Takich Jak Pietruszka, Koper I/lub Szczypiorek
7
Pozostałą wodę zalać lodem. Zamknij chłodnik i moczyć indyka 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
8
Wyjąć indyka z solanki, wyrzucając solankę i nierozpuszczony lód. Spłucz indyka przez kilka minut lub do momentu, aż znikną wszystkie ślady soli; odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
9
Umieścić indyka, od strony piersi w dół, na desce do krojenia. Za pomocą ciężkich nożyc kuchennych Usuń kręgosłup, przecinając każdą stronę Kości. Otworzyć tył indyka; przeciąć kość piersiową ostrym nożem, rozszczepiając kość piersiową całkowicie na pół, ale pozostawiając skórę piersi i ciało nienaruszone. Obróć indyka, bok piersi do góry i mocno dociśnij pięty rąk, aby spłaszczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Umieścić indyka, pierś do góry, na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Skrzydełka pod spodem i dociśnij do piersi indyka, aby jak najbardziej spłaszczyć. Obróć nogi do wewnątrz, umieszczając kolana przy piersiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
11
Umyj lub natrzyj indyka oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
12
Piecz, nieosłonięty, w temperaturze 450 przez 1 godzinę i 40 minut lub aż termometr do mięsa włożony w udo osiągnie 18
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
13
Wyjąć indyka na deskę do rzeźbienia, zastrzegając kapiele w patelni do pieczenia. Przykryj indyka folią aluminiową; pozostaw 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
14
W międzyczasie przygotuj sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
15
Umieść patelnię na 2 palnikach z płytą kuchenną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
16
Mąkę ubić na gładką masę. Stopniowo ubijaj wino na krople. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu; gotować, ubijając stale, 5 minut lub aż sos zgęstnieje. Wymieszać z szałwii, pieprz, i ubijania śmietany; dusić 2 minuty lub do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
17
Nogi i uda wyrzeźbić z indyka i ułożyć na półmisku. Każdą połowę piersi indyka wyrzeźbić z indyka w 1 całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
18
Połówki piersi pokroić w poprzek na plasterki. Ułóż plasterki piersi na półmisku.
19
Dekorować, w razie potrzeby.
20
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
21
Uwaga: używanie chłodnicy do solanki ptaka uwalnia lodówkę dla wszystkich innych świątecznych potraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1
Solenie oznacza moczenie w silnym roztworze słonej wody. Korzyści z solenia są wielorakie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
* Słone moczenie zapewnia miękkość mięsa piersi, więc nawet jeśli przegotuje się o 10 stopni, pozostaje wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
* Mięso solonego ptaka smakuje przyjemnie przyprawione, co eliminuje potrzebę sezonowania przed i po pieczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
* Ponieważ Indyk siedzi na noc w wannie z osoloną wodą, solenie zapewnia również, że wszystkie części Indyka są w tej samej temperaturze. To jest dobre ubezpieczenie, jeśli pieczesz wcześniej zamrożonego ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
* Mięso indycze wchłania wodę podczas procesu solenia. Woda jest przewodnikiem ciepła i dlatego przyspiesza gotowanie. Przetestowaliśmy tę teorię i odkryliśmy, że rzeczywiście, solony ptak gotuje szybciej niż niewłókniony o około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn