Pieczony indyk z sosem Cydr-rozmaryn

Pieczony indyk z sosem Cydr-rozmaryn
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pieczonego indyka z sosem Cydr-rozmaryn. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 546 kalorii, 72g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, boczek cięty w środku, gałązki rozmarynu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 54 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony indyk z sosem jabłkowym, Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy, oraz Pieczona pierś z indyka z sosem rozmarynowym.

Instrukcje

1
Wyjąć podroby i szyję, a indyka opłukać zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
2
Posypać 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
3
Na patelni ułożyć indyka, pierś do góry. Lekko napełnić jamę ciała indyka grubo posiekaną cebulą, selerem naciowym, jabłkiem i 3 gałązkami rozmarynu. Natrzyj indyka masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
MasłoMasło
SelerSeler
Cała TurcjaCała Turcja
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CebulaCebula
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Rozluźnij skórę z piersi indyka bez całkowitego odłączania skóry; ostrożnie wsuń plastry boczku pod skórę. Wymień skórę, używając drewnianych kostek, aby przymocować skórę do mięsa piersi. Tie końce nóg wraz z ciężkim sznurkiem, lub tuck pod klapą skóry. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i tuck pod ptakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
BoczekBoczek
MięsoMięso
5
Wlać 3/4 szklanki cydru jabłkowego na indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Cała TurcjaCała Turcja
6
Piecz indyka w temperaturze 450 przez 20 minut. Zmniejsz ogień do 350; piec 2 godziny i 45 minut lub do termometru mięsnego włożonego do mięsistej części uda rejestruje 180, fastrygując często sokami z patelni. Osłoń indyka folią aluminiową o dużej wytrzymałości podczas gotowania, jeśli to konieczne, aby zapobiec przerostowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Przełożyć indyka na półmisek; przykryć luźno folią. Zeskrobać patelnię do pieczenia, aby usunąć rumiane kawałki; wlać kapiele patelni do separatora sosu. Odrzuć tłuszcz, rezerwując 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Ciepło zarezerwowane 2 łyżki tłuszczu w małym rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodaj drobno posiekaną cebulę, czosnek, i 2 łyżeczki rozmarynu; smażyć 2 protokół lub do miękkości. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać mąkę i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
10
Ubij w kapiących patelni i pozostałych 1/2 szklanki cydru. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 2 do 3 minut lub aż sos zgęstnieje. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
CydrCydr
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
11
SOS podawać z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
12
Dekorować, w razie potrzeby.
13
Uwaga: aby ułatwić usuwanie gorącego indyka z patelni do pieczenia, należy nosić czyste, żaroodporne rękawice gumowe. Chronią ciepło i umożliwiają pewny chwyt ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 54 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia28
Magazyn