Pieczony indyk z nadzieniem z dyni maślanej

Pieczony indyk z nadzieniem z dyni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 978 kalorii, 113g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz naturalnego indyka, cebulę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Indyk z koprem włoskim, kiełbasą i farszem Ricotta, Pieczona dynia z żołędzi z farszem z indyka Quinoa, oraz Pieczona dynia Maślana i chili z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak w dolnej trzeciej.Do farszu: roztopić masło na średnim ogniu w 16-na-13-calowy patelni ustawionej na 2 palniki.
Dodać seler, cebulę i tymianek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 6 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać chleb i dyni, i mieszać do połączenia; odstawić.W przypadku indyka: w małej misce wymieszać masło, musztardę, tymianek i odmierzoną sól i pieprz, aż dobrze się połączą; odstawić.
Wyjąć podroby i szyję indyka, następnie wypłukać jamę i osuszyć indyka papierowymi ręcznikami.
Umieść indyka na desce do krojenia od strony piersi do góry nogami w kierunku siebie. Delikatnie odciągnij jedną nogę od ciała i za pomocą noża przeciąć skórę między nogą a ciałem, aby odsłonić udo.
Umieść rękę pod nogą i popchnij udo do góry, aż zobaczysz, że staw uda wyskoczy. Powtórz z drugą nogą. Za pomocą nożyc kuchennych, przeciąć wzdłuż boku piersi przez żebra od dolnej wnęki w kierunku skrzydła, zatrzymując się, gdy dotrzesz do stawu skrzydłowego. Powtórz po drugiej stronie. Otwórz indyka, wyciągając pierś do góry i z dala od Ciebie. Odwróć indyka.
Przeciąć kręgosłup tuż nad nogami, aby oddzielić indyka na 2 części. Indyka obficie doprawić solą i pieprzem. Używając rąk, rozluźnij skórę na piersi i równomiernie rozprowadź połowę mieszanki masła pod skórą.
Pozostałą masę rozprowadzić równomiernie na skórze nóg. Włóż skrzydła za pierś.
Ułóż kawałki indyka skórką do góry na wierzchu farszu w patelni do pieczenia, nakładając kawałek piersi na nogi w razie potrzeby.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz indyka przez 30 minut, a następnie obniż temperaturę do 177°. kontynuuj pieczenie, aż termometr do mięsa włożony do wewnętrznego uda zarejestruje 165 ° F do 170 ° F i soki będą jasne, około 60 do 75 minut więcej.
Wyjmij patelnię z piekarnika.
Przełożyć kawałki indyka na deskę do krojenia i pozostawić na 30 minut. W międzyczasie Zakończ farsz.Włączyć piekarnik do pieczenia. Farsz wymieszać, aby równomiernie zwilżyć go sokami z patelni. Dusić przez około 5 minut, wymieszać, i nadal smażyć, aż chleb jest głęboko rumiane w miejscach, a płyn na patelni odparował, o 5 do 6 minut więcej. Indyka pokroić i podawać z farszem z boku.