Pieczony indyk z masłem truflowym

Pieczony indyk z masłem truflowym
Pieczony indyk z masłem truflowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 892 kalorie, 105g białka, oraz 50 g tłuszczu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać indyka, tymianek, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony indyk z masłem z czarnej trufli i sosem z białego wina, Pieczony indyk z sosem truflowym, oraz Pieczony indyk z masłem cytrusowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Odcedzić soki z indyka i umieścić go na płaskim stojaku w dużej, płytkiej patelni. Osuszyć indyka papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Pracując od dużego końca jamy, delikatnie przesuwaj palcami między skórą a mięsem, aby rozluźnić skórę, uważając, aby nie rozerwać skóry. (Uważaj, aby nie robić tego z pierścieniami na palcach!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Zmiękczone masło umieścić pod skórą i delikatnie masować skórę, aby równomiernie rozprowadzić masło na całej piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
6
Jamę obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
7
Umieść połowę gałązek tymianku w jamie wraz z cebulą i czosnkiem. Zwiąż nogi razem ze sznurkiem kuchennym i zawiąż 1 długość sznurka wokół ptaka i skrzydeł, aby utrzymać skrzydła blisko ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
8
Indyka posmarować oliwą z oliwek, posypać 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Z łodyg wyjąć 1 łyżkę liści tymianku, posiekać i posypać indyka. Piecz indyka przez 2 1/2 do 3 godzin, aż natychmiastowy termometr umieszczony na środku piersi zarejestruje 160 stopni F. Jeśli chcesz, aby skóra była chrupiąca, w ogóle nie nalewaj indyka! Mniej więcej w połowie, gdy pierś jest złotobrązowa, luźno przykryj pierś folią aluminiową, aby zapobiec pieczeniu skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
10
Wyjąć z piekarnika, przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 15 do 20 minut. Pokrój i podawaj z sokami na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn