Pieczony indyk natarty z prażonym Jalapeno, świeżą szałwią i masłem pomarańczowym

Pieczony indyk natarty z prażonym Jalapeno, świeżą szałwią i masłem pomarańczowym
Need a marynata bezglutenowa i pierwotna? Pieczony indyk przetarty z prażonym Jalapeno, świeżą szałwią i masłem pomarańczowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1526 kalorii, 187g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście szałwii, jalapenos, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szałwia-natarty pieczony indyk, Szałwia Przetarta Pieczonym Indykiem, oraz Wolno pieczony indyk z pomarańczą i szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Sok pomarańczowy umieścić w małym niereaktywnym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się o 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Ostudzić do temperatury pokojowej.
4
Masło, chłodny syrop pomarańczowy, skórka, jalapeno i szałwia umieścić w maszynce i proces do gładkiej, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Zeskrobać do miski. Może być wykonany 1 dzień wcześniej i przechowywany w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wyjąć szyję i żołądek z indyka i wyrzucić. Dokładnie opłucz ptaka zimną wodą i osusz. Natrzeć całą powierzchnię 1/2 masła. Obficie doprawić skórę i jamę solą i pieprzem. Kratownicę indyka i umieścić na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
8
Piecz indyka przez 30 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 375 stopni i kontynuuj pieczenie przez 1 1/2 godziny lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni F, szczotkując pozostałym masłem co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
9
Wyjmij indyka z piekarnika i pozostaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia64
Magazyn