Pieczony indyk i żurawina Wellington

Pieczony indyk i żurawina Wellington
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka i żurawiny Wellington. Na 5,88 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1146 kalorii, 80g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. 137 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Mieszanka cebuli, dodatki do indyka, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Turcja, Brie & Cranberry Wellington, Pieczony indyk glazurowany z farszem żurawinowym, oraz Pieczona pierś z indyka w sosie żurawinowym.

Instrukcje

1
Przyciąć pierś indyka. Jego naturalny kształt nie pasuje do zwijanego i owijanego Wellington. Grubszy koniec szyi można najpierw przyciąć, aby uzyskać bardziej Cylindryczny kształt. Przycinki od 2kg / 4LB 8oz piersi i do góry, wystarczą na 350g / 12oz potrzebne do farszu. Po przycięciu zwiąż pierś 2 cm/1 cala przerwą między każdą pętlą sznurka, aby uzyskać zaokrąglony kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2
Podgrzać 2-3 łyżki oleju do gotowania na dużej patelni lub tacy do pieczenia. Przyprawić indyka przed smażeniem na patelni, aż wszystko będzie złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Zdjąć z patelni i ostudzić. Pierś można teraz schłodzić, aby ujędrnić przed usunięciem Sznurka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zrobić farsz: cebulę gotować w gałce masła przez kilka minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Z grubsza pokroić pokrojone indyki przed zmiażdżeniem w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Dodaj kiełbaski i kontynuuj blitzowanie przez 30-40 sekund, aż do wymieszania. Doprawić i dodać jajka. Te mogą być blitzed do mięsa przez kolejną minutę, aż konsystencja zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Łyżka farszu do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wymieszać w cebuli i pozostałych składników farszu wraz z dodatkowymi przyprawami, w razie potrzeby. Farsz można teraz schłodzić podczas przygotowywania boczku i ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
9
Smukły boczek musi być zwinięty cieńszy. Wydłuża to długość wysypek, pomagając im owinąć indyka i farsz. Najprostszą metodą jest ułożenie 3-5 wysypek między dwoma arkuszami folii spożywczej i naciśnięcie wałkiem do ciasta, tak jakby toczyło się ciasto. Wysypki łatwo rozrzedzą i rozciągną się w ten sposób. Oderwij górną warstwę folii i usuń wysypki i połóż na tacy. Powtarzać aż wszystkie wysypki zostaną naciśnięte. Chill until needed.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
10
Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni na prostokąt o wymiarach około 45 x 35 cm. Wysypki z boczku można ułożyć na wierzchu ciasta, pozostawiając obramowanie 3-4 cm/1 cal na całej długości. Lekko nakładają się na wysypki, gdy są układane na cieście (potrzebujesz około 14-15 wysypek).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Farsz żurawinowy rozłóż na boczku, najpierw dobrze wymieszaj, jeśli jest schłodzony i ustaw. Trzymaj kilka czubatych łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
12
Zdjąć sznurek z indyka i ułożyć pierś wzdłuż i na górze farszu. Zarezerwowany farsz może być teraz rozłożony wzdłuż środkowej części indyka. Podnieś 4-5 wysypek na raz i przyciśnij je do piersi. Kontynuuj, aż wszystkie wysypki po obu stronach zostaną podniesione i przyciśnięte. Pozostałe wysypki można teraz układać wzdłuż góry, pokrywając farsz, który został tam rozłożony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
13
Jedną długą stronę ciasta wyłożyć na indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
14
Drugą dłuższą stronę posmaruj ubitym jajkiem wzdłuż granicy 3-4 cm / 1 cala, a następnie zamknij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
15
Posmaruj oba końce ubitym jajkiem i złóż, aby uszczelnić wszystkie składniki. Obróć Wellington tak, aby Strona prezentacji była do góry i połóż na lekko naoliwionej blasze do pieczenia lub pokrytej natłuszczonym pergaminem. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
16
Aby gotować Wellington: Rozgrzej piekarnik do 200C/Gaz 6 / 170C w piecu konwekcyjnym z wentylatorem i piecz przez 1 godzinę 15 minut do 1 godziny 25 minut maksimum. Po 45 minutach posmarować ciasto jajkiem. Aby uzyskać najbardziej złote wykończenia, pędzel ponownie przed ostatnimi 15-20 minutami. Po ugotowaniu wyjąć z piekarnika i odpocząć przez 15-20 minut, a następnie ostrożnie unieść na deskę do rzeźbienia z dwoma dużymi plastrami ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Podczas pieczenia sos można zrobić: rozpuścić gałkę masła na patelni, po bulgotaniu dodać szalotkę lub cebulę i gotować na średnim ogniu do uzyskania bogatego, głębokiego złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
18
Dodaj miód i nadal gotować przez kilka minut, aż bulgotanie i prawie karmelizowania. W tym momencie dodaj czerwony ocet winny i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
19
Dodać wodę lub bulion i powrócić do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
20
Mąkę wymieszać z masłem 25g.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
21
Ubij do sosu trochę na raz, aż do całkowitego ubijania. Powrót sos do wrzenia przed zmniejszeniem do gotować na wolnym ogniu i gotować przez kilka minut. Przecedzić przez sito i doprawić. Pokrój Wellington i podawaj z Noisette ziemniaki i maślaną brukselką.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn