Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka i żurawiny Wellington. Na 5,88 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1146 kalorii, 80g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. 137 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Mieszanka cebuli, dodatki do indyka, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Turcja, Brie & Cranberry Wellington, Pieczony indyk glazurowany z farszem żurawinowym, oraz Pieczona pierś z indyka w sosie żurawinowym.
Instrukcje
1
Przyciąć pierś indyka. Jego naturalny kształt nie pasuje do zwijanego i owijanego Wellington. Grubszy koniec szyi można najpierw przyciąć, aby uzyskać bardziej Cylindryczny kształt. Przycinki od 2kg / 4LB 8oz piersi i do góry, wystarczą na 350g / 12oz potrzebne do farszu. Po przycięciu zwiąż pierś 2 cm/1 cala przerwą między każdą pętlą sznurka, aby uzyskać zaokrąglony kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2
Podgrzać 2-3 łyżki oleju do gotowania na dużej patelni lub tacy do pieczenia. Przyprawić indyka przed smażeniem na patelni, aż wszystko będzie złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zdjąć z patelni i ostudzić. Pierś można teraz schłodzić, aby ujędrnić przed usunięciem Sznurka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Zrobić farsz: cebulę gotować w gałce masła przez kilka minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Z grubsza pokroić pokrojone indyki przed zmiażdżeniem w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Dodaj kiełbaski i kontynuuj blitzowanie przez 30-40 sekund, aż do wymieszania. Doprawić i dodać jajka. Te mogą być blitzed do mięsa przez kolejną minutę, aż konsystencja zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Łyżka farszu do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Wymieszać w cebuli i pozostałych składników farszu wraz z dodatkowymi przyprawami, w razie potrzeby. Farsz można teraz schłodzić podczas przygotowywania boczku i ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
9
Smukły boczek musi być zwinięty cieńszy. Wydłuża to długość wysypek, pomagając im owinąć indyka i farsz. Najprostszą metodą jest ułożenie 3-5 wysypek między dwoma arkuszami folii spożywczej i naciśnięcie wałkiem do ciasta, tak jakby toczyło się ciasto. Wysypki łatwo rozrzedzą i rozciągną się w ten sposób. Oderwij górną warstwę folii i usuń wysypki i połóż na tacy. Powtarzać aż wszystkie wysypki zostaną naciśnięte. Chill until needed.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
10
Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni na prostokąt o wymiarach około 45 x 35 cm. Wysypki z boczku można ułożyć na wierzchu ciasta, pozostawiając obramowanie 3-4 cm/1 cal na całej długości. Lekko nakładają się na wysypki, gdy są układane na cieście (potrzebujesz około 14-15 wysypek).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Farsz żurawinowy rozłóż na boczku, najpierw dobrze wymieszaj, jeśli jest schłodzony i ustaw. Trzymaj kilka czubatych łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
12
Zdjąć sznurek z indyka i ułożyć pierś wzdłuż i na górze farszu. Zarezerwowany farsz może być teraz rozłożony wzdłuż środkowej części indyka. Podnieś 4-5 wysypek na raz i przyciśnij je do piersi. Kontynuuj, aż wszystkie wysypki po obu stronach zostaną podniesione i przyciśnięte. Pozostałe wysypki można teraz układać wzdłuż góry, pokrywając farsz, który został tam rozłożony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
13
Jedną długą stronę ciasta wyłożyć na indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
14
Drugą dłuższą stronę posmaruj ubitym jajkiem wzdłuż granicy 3-4 cm / 1 cala, a następnie zamknij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
15
Posmaruj oba końce ubitym jajkiem i złóż, aby uszczelnić wszystkie składniki. Obróć Wellington tak, aby Strona prezentacji była do góry i połóż na lekko naoliwionej blasze do pieczenia lub pokrytej natłuszczonym pergaminem. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
16
Aby gotować Wellington: Rozgrzej piekarnik do 200C/Gaz 6 / 170C w piecu konwekcyjnym z wentylatorem i piecz przez 1 godzinę 15 minut do 1 godziny 25 minut maksimum. Po 45 minutach posmarować ciasto jajkiem. Aby uzyskać najbardziej złote wykończenia, pędzel ponownie przed ostatnimi 15-20 minutami. Po ugotowaniu wyjąć z piekarnika i odpocząć przez 15-20 minut, a następnie ostrożnie unieść na deskę do rzeźbienia z dwoma dużymi plastrami ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Podczas pieczenia sos można zrobić: rozpuścić gałkę masła na patelni, po bulgotaniu dodać szalotkę lub cebulę i gotować na średnim ogniu do uzyskania bogatego, głębokiego złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
18
Dodaj miód i nadal gotować przez kilka minut, aż bulgotanie i prawie karmelizowania. W tym momencie dodaj czerwony ocet winny i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
19
Dodać wodę lub bulion i powrócić do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
20
Mąkę wymieszać z masłem 25g.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
21
Ubij do sosu trochę na raz, aż do całkowitego ubijania. Powrót sos do wrzenia przed zmniejszeniem do gotować na wolnym ogniu i gotować przez kilka minut. Przecedzić przez sito i doprawić. Pokrój Wellington i podawaj z Noisette ziemniaki i maślaną brukselką.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)