Pieczony indyk i żurawina Wellington

Pieczony indyk i żurawina Wellington
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka i żurawiny Wellington. Na 5,88 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1146 kalorii, 80g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. 137 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Mieszanka cebuli, dodatki do indyka, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Turcja, Brie & Cranberry Wellington, Pieczony indyk glazurowany z farszem żurawinowym, oraz Pieczona pierś z indyka w sosie żurawinowym.

Instrukcje

1
Przyciąć pierś indyka. Jego naturalny kształt nie pasuje do zwijanego i owijanego Wellington. Grubszy koniec szyi można najpierw przyciąć, aby uzyskać bardziej Cylindryczny kształt. Przycinki od 2kg / 4LB 8oz piersi i do góry, wystarczą na 350g / 12oz potrzebne do farszu. Po przycięciu zwiąż pierś 2 cm/1 cala przerwą między każdą pętlą sznurka, aby uzyskać zaokrąglony kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2
Podgrzać 2-3 łyżki oleju do gotowania na dużej patelni lub tacy do pieczenia. Przyprawić indyka przed smażeniem na patelni, aż wszystko będzie złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdjąć z patelni i ostudzić. Pierś można teraz schłodzić, aby ujędrnić przed usunięciem Sznurka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Zrobić farsz: cebulę gotować w gałce masła przez kilka minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Z grubsza pokroić pokrojone indyki przed zmiażdżeniem w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Dodaj kiełbaski i kontynuuj blitzowanie przez 30-40 sekund, aż do wymieszania. Doprawić i dodać jajka. Te mogą być blitzed do mięsa przez kolejną minutę, aż konsystencja zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
7
Łyżka farszu do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Wymieszać w cebuli i pozostałych składników farszu wraz z dodatkowymi przyprawami, w razie potrzeby. Farsz można teraz schłodzić podczas przygotowywania boczku i ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
9
Smukły boczek musi być zwinięty cieńszy. Wydłuża to długość wysypek, pomagając im owinąć indyka i farsz. Najprostszą metodą jest ułożenie 3-5 wysypek między dwoma arkuszami folii spożywczej i naciśnięcie wałkiem do ciasta, tak jakby toczyło się ciasto. Wysypki łatwo rozrzedzą i rozciągną się w ten sposób. Oderwij górną warstwę folii i usuń wysypki i połóż na tacy. Powtarzać aż wszystkie wysypki zostaną naciśnięte. Chill until needed.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
10
Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni na prostokąt o wymiarach około 45 x 35 cm. Wysypki z boczku można ułożyć na wierzchu ciasta, pozostawiając obramowanie 3-4 cm/1 cal na całej długości. Lekko nakładają się na wysypki, gdy są układane na cieście (potrzebujesz około 14-15 wysypek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Muenster, Przekrojony Na PółSer Muenster, Przekrojony Na Pół
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
11
Farsz żurawinowy rozłóż na boczku, najpierw dobrze wymieszaj, jeśli jest schłodzony i ustaw. Trzymaj kilka czubatych łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
12
Zdjąć sznurek z indyka i ułożyć pierś wzdłuż i na górze farszu. Zarezerwowany farsz może być teraz rozłożony wzdłuż środkowej części indyka. Podnieś 4-5 wysypek na raz i przyciśnij je do piersi. Kontynuuj, aż wszystkie wysypki po obu stronach zostaną podniesione i przyciśnięte. Pozostałe wysypki można teraz układać wzdłuż góry, pokrywając farsz, który został tam rozłożony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
13
Jedną długą stronę ciasta wyłożyć na indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
14
Drugą dłuższą stronę posmaruj ubitym jajkiem wzdłuż granicy 3-4 cm / 1 cala, a następnie zamknij.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
15
Posmaruj oba końce ubitym jajkiem i złóż, aby uszczelnić wszystkie składniki. Obróć Wellington tak, aby Strona prezentacji była do góry i połóż na lekko naoliwionej blasze do pieczenia lub pokrytej natłuszczonym pergaminem. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
16
Aby gotować Wellington: Rozgrzej piekarnik do 200C/Gaz 6 / 170C w piecu konwekcyjnym z wentylatorem i piecz przez 1 godzinę 15 minut do 1 godziny 25 minut maksimum. Po 45 minutach posmarować ciasto jajkiem. Aby uzyskać najbardziej złote wykończenia, pędzel ponownie przed ostatnimi 15-20 minutami. Po ugotowaniu wyjąć z piekarnika i odpocząć przez 15-20 minut, a następnie ostrożnie unieść na deskę do rzeźbienia z dwoma dużymi plastrami ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Podczas pieczenia sos można zrobić: rozpuścić gałkę masła na patelni, po bulgotaniu dodać szalotkę lub cebulę i gotować na średnim ogniu do uzyskania bogatego, głębokiego złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Dodaj miód i nadal gotować przez kilka minut, aż bulgotanie i prawie karmelizowania. W tym momencie dodaj czerwony ocet winny i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
19
Dodać wodę lub bulion i powrócić do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
20
Mąkę wymieszać z masłem 25g.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
21
Ubij do sosu trochę na raz, aż do całkowitego ubijania. Powrót sos do wrzenia przed zmniejszeniem do gotować na wolnym ogniu i gotować przez kilka minut. Przecedzić przez sito i doprawić. Pokrój Wellington i podawaj z Noisette ziemniaki i maślaną brukselką.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn