Glazurowany pieczony indyk z farszem żurawinowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 18 i kosztuje $1.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 47g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, kostki chleba kukurydzianego, indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fig-glazurowany pieczony indyk z farszem z chleba kukurydzianego, Fig-glazurowany pieczony indyk z farszem z chleba kukurydzianego, oraz Indyk szkliwiony żurawiną z farszem żurawinowo-kukurydzianym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 163°. w 10-calowej patelni, stopić 1 szklanka masła na średnim ogniu. Seler i cebulę gotować na maśle, często mieszając, aż cebula będzie miękka. Wymieszać w około jednej trzeciej kostek chleba.
Dodać pozostałe kostki chleba i pozostałe składniki farszu; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Chleba
Farsz
4
Stuff indyka tuż przed pieczeniem. Najpierw wypełnij obszar wishbone farszem. Przymocuj skórę szyi do pleców szaszłykiem. Złóż skrzydła w poprzek pleców, dotykając końcówek. Wypełnij lekko jamę ciała. (Nie Pakuj-farsz rozszerzy się podczas gotowania.) Podciągnąć pałeczki pod opaskę skóry na ogonie, lub związać razem z ciężkim sznurkiem, a następnie związać z ogonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Farsz
Cała Turcja
Skrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
5
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Posmarować 2 łyżkami masła. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości. Nie dodawać wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
7
Piecz na wolnym ogniu, zgodnie z harmonogramem dla przybliżonego całkowitego czasu gotowania. Termometr odczyta 74° po zakończeniu indyka, a pałeczka powinna poruszać się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Termometr umieszczony w środku farszu odczyta165 po zakończeniu. Jeśli termometr do mięsa nie jest używany, Rozpocznij test na doneness około 30 minut przed wskazaniem harmonogramu. (Dokładne godziny można znaleźć w harmonogramie pieczenia drobiu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Farsz
Mięso
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
8
W rondlu 1-quart, wymieszać wszystkie składniki glazury. Gotować na średnim ogniu około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Pędzel szkliwo na indyka około 20 minut przed Turcja jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Glazura
10
Połóż namiot z folii luźno nad indykiem, gdy zacznie się złocić. Gdy dwie trzecie zrobić, wyciąć pasek skóry lub ciąg trzymając nogi. Gdy indyk jest gotowy, umieścić na ciepłym talerzu i przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
11
Odstawić około 15 minut na najłatwiejsze rzeźbienie. Aby służyć, ponownie szczotkować szkliwem przed rzeźbieniem.