Pieczony indyk glazurowany z farszem żurawinowym

Pieczony indyk glazurowany z farszem żurawinowym
Glazurowany pieczony indyk z farszem żurawinowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 18 i kosztuje $1.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 47g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, kostki chleba kukurydzianego, indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fig-glazurowany pieczony indyk z farszem z chleba kukurydzianego, Fig-glazurowany pieczony indyk z farszem z chleba kukurydzianego, oraz Indyk szkliwiony żurawiną z farszem żurawinowo-kukurydzianym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 163°. w 10-calowej patelni, stopić 1 szklanka masła na średnim ogniu. Seler i cebulę gotować na maśle, często mieszając, aż cebula będzie miękka. Wymieszać w około jednej trzeciej kostek chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
MasłoMasło
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Miejsce w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać pozostałe kostki chleba i pozostałe składniki farszu; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
FarszFarsz
4
Stuff indyka tuż przed pieczeniem. Najpierw wypełnij obszar wishbone farszem. Przymocuj skórę szyi do pleców szaszłykiem. Złóż skrzydła w poprzek pleców, dotykając końcówek. Wypełnij lekko jamę ciała. (Nie Pakuj-farsz rozszerzy się podczas gotowania.) Podciągnąć pałeczki pod opaskę skóry na ogonie, lub związać razem z ciężkim sznurkiem, a następnie związać z ogonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Posmarować 2 łyżkami masła. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości. Nie dodawać wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
7
Piecz na wolnym ogniu, zgodnie z harmonogramem dla przybliżonego całkowitego czasu gotowania. Termometr odczyta 74° po zakończeniu indyka, a pałeczka powinna poruszać się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Termometr umieszczony w środku farszu odczyta165 po zakończeniu. Jeśli termometr do mięsa nie jest używany, Rozpocznij test na doneness około 30 minut przed wskazaniem harmonogramu. (Dokładne godziny można znaleźć w harmonogramie pieczenia drobiu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
FarszFarsz
MięsoMięso
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
W rondlu 1-quart, wymieszać wszystkie składniki glazury. Gotować na średnim ogniu około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Pędzel szkliwo na indyka około 20 minut przed Turcja jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
10
Połóż namiot z folii luźno nad indykiem, gdy zacznie się złocić. Gdy dwie trzecie zrobić, wyciąć pasek skóry lub ciąg trzymając nogi. Gdy indyk jest gotowy, umieścić na ciepłym talerzu i przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Odstawić około 15 minut na najłatwiejsze rzeźbienie. Aby służyć, ponownie szczotkować szkliwem przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 55 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia14
Magazyn