Pieczony faszerowany Indyk z sosem Podrobowym
Pieczony nadziewany indyk z sosem Podrobowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1204 kalorii, 133g białka, oraz 66 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz indyka—serce, sól i pieprz, farsz grzybowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łatwy Faszerowany Pieczony Indyk Z Sosem Podrobowym, Pomarańcza i klon pieczony indyk z sosem Podrobowym, oraz Sos Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustawić indyka na stojaku w patelni do pieczenia i osuszyć. Luźno napełnij jamę 5 filiżankami farszu z dzikich grzybów, a jamę szyi 1 filiżanką farszu. Natrzeć skórę 2 łyżkami masła i obficie doprawić solą i pieprzem. Luźno związać nogi sznurkiem kuchennym.
Dodaj 2 szklanki wody do patelni.
Piecz indyka w środku piekarnika, aż skóra zacznie brązowieć, około 45 minut. Luźno przykryć indyka dużym arkuszem folii. Obniż temperaturę piekarnika do 325 i piecz indyka przez około 4 i pół godziny dłużej, aż termometr włożony do wewnętrznej części uda od razu zarejestruje 16
Dodaj wodę do patelni podczas pieczenia w razie potrzeby, aby utrzymać patelnię zwilżoną.
Przełożyć indyka na talerz, przykryć luźno folią i odstawić na co najmniej 30 minut.
Tymczasem, w średnim rondlu, dusić serce i żołądek w wywarze indyka na umiarkowanie małym ogniu do miękkości i czas zmniejsza się do 4 filiżanek, o 45 protokół. Odcedzić zredukowaną masę do miski żaroodpornej. Drobno posiekać serce i żołądek.
Na małej patelni, rozpuścić 1 łyżeczkę masła.
Dodać wątróbkę z indyka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż lekko rumiane na zewnątrz i jasnoróżowy w ciągu, o 4 protokół.
Przełożyć wątróbkę z indyka na talerz i ostudzić, a następnie drobno posiekać i dodać do serca i żołądku.
Na małej patelni roztop pozostałe 4 łyżki masła.
Dodać mąkę i ubijać na umiarkowanym ogniu, aż zasmażka będzie koloru masła orzechowego i ma orzechowy aromat, o 8 protokół. Zeskrobać zasmażkę do miski.
Ustaw drobny sitko na średniej misce.
Krople z patelni (powinno być około 1 szklanki soków) wlać do sitka i odcedzić tłuszcz. Ustaw patelnię na 2 palniki.
Dodać zmniejszony bulion indyka i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu i boku patelni. Wywar przecedzić do średniego rondla i dodać z miski zarezerwowane soki z patelni.
Ubić zasmażkę i doprowadzić do wrzenia. Dusić sos na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, o 7 protokół. Wymieszać zarezerwowane podroby i doprawić solą i pieprzem.
Łyżka farszu z indyka do miski. Indyka pokroić i podawać z farszem i sosem.