Pieczony bakłażan z sosem pomidorowym
Pieczony bakłażan z sosem pomidorowym to wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 24 kalorie, 0g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 35. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, pieprz, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane kanapki z bakłażanem i pomidorami z sosem Roquefort, Pieczony bakłażan z sosem cytrynowym tahini, oraz Pieczony Bakłażan Z Sosem Limonkowym Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw bakłażany na dużej blasze do pieczenia i przebić na całym. Bakłażany smażyć przez 45 minut, aż będą bardzo miękkie.
Tymczasem pomidory obieramy obieraczką do warzyw. Przerabiając grube sito ustawione nad miską, pokroić miąższ z pomidorów i przenieść do płytkiej miski. Pozostawić nasiona, rdzeń i soki do sita. Pokruszyć rdzenie pomidora i wycisnąć sok przez sito.
Dodać sok do miski z miąższu pomidora; wyrzucić nasiona i rdzenie. Pomidora przyprawić 1/2 łyżeczki soli i odstawić do momentu uwolnienia większej ilości soków, około 25 minut.
Paprykę pieczemy bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, obracając, aż do zwęglenia.
Przenieść paprykę do miski i ostudzić. Paprykę obieramy, rdzeń, pestki i grubo siekamy.
Pomidory pokroić w drobną kostkę. Wrzuć je do miski i wymieszaj z posiekaną papryką, czosnkiem, octem, cukrem i 1/4 szklanki plus 1 łyżka oliwy z oliwek. Doprawić pieprzem.
Obrać bakłażany, pozostawiając dołączoną łodygę.
Wyciąć środek każdego bakłażana i wyrzucić wszelkie duże worki nasienne; lekko skropić oliwą z oliwek. Dobrze doprawić solą. Łyżka sos pomidorowy na bakłażany.
Posypać bazylią i podawać.