Pieczony łosoś z kolendrą kuskus
Pieczony łosoś z kolendrą kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 524 kalorie, 42g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $5.6 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, paprykę, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kuskus cytrynowo-kolendrowy, Soczewica, Hummus Z Kolendry I Kuskus, oraz Grillowana makrela z harissą i kolendrą kuskus.
Instrukcje
Ryby opłukać i osuszyć; pokroić na 4 równe kawałki. Przetrzyj rybę na całej powierzchni z 1 łyżką oliwy z oliwek i ułóż kawałki, skórki w dół i lekko od siebie, w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 300, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna, patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 14 do 16 minut.
Tymczasem, w 1 1/2 - do 2-quart nonstick patelni na średnim ogniu, mieszać cebulę i paprykę w pozostałych 1 łyżka oliwy z oliwek, aż cebula kuleje, 3 do 5 minut.
Dodać bulion, kuskus i nasiona kolendry; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć patelnię i wyjąć z ognia; odstawić, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 5 minut.
W dużej misce wymieszaj sok pomarańczowy, ocet i zmieloną kolendrę. Delikatnie wymieszać 1/2 szklanki mieszanki soku do gotowanego kuskusu.
Dodaj szpinak do miski i wymieszaj.
Szczypcami lub łyżką szczelinową wyjąć szpinak z miski i podzielić równo na 4 talerze obiadowe. Kuskus na szpinaku. Wsuń szeroką szpatułkę między rybę a skórę i podnieś kawałki filetu ze skóry; Ustaw 1 na każdym kopcu kuskusu.
Pozostałą mieszaninę soku skropić w misce nad rybą.
Podawać z pomarańczowymi klinami do wyciśnięcia na łososia.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Laguna Winery Russian River Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.