Pieczone żeberka wieprzowe z sosem cytrusowo-sojowym

Pieczone żeberka wieprzowe z sosem cytrusowo-sojowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 121g białka, 178 g tłuszczu, oraz w sumie 2255 kalorii. Na 10,12 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, żeberka wieprzowe, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żeberka Wieprzowe Pieczone W Klonie, Żeberka Wieprzowe Z Sosem Barbecue, oraz Makaron Z Sosem Sojowym.
Instrukcje
Wymieszać składniki sosu cytrusowo-sojowego w średniej misce. Będziesz miał około 2 filiżanek.
Ułóż żeberka na patelni w jednej warstwie.
Wlać 1 1/4 szklanki sosu cytrusowego na żeberka. Przykryć patelnię folią i piec 1 1/2 godziny.
Połączyć pozostałe 3/4 szklanki sosu, imbir, i brązowy cukier w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Wylać soki i wyrzucić, a następnie zalać żeberka sosem z brązowego cukru i obrócić do płaszcza.
Piec 30 minut więcej, odkryte, obracając żeberka w połowie pieczenia.
Wyjąć żeberka z piekarnika.
Brojler ciepła z zestawem stojaka około 7 w. z elementu grzejnego. Żeberka Broil, mięsisty stronie do góry, aż rumiane, obracając się po 7 minut i pieczenia 3 minuty więcej. Obróć żeberka w pozostałych sokach patelni, aby pokryć.
* Znajdź mirin i sproszkowane lub płynne Dashi (rosół z wodorostów) w alejce Asian-foods w swoim sklepie spożywczym. Niektóre rynki azjatyckie sprzedają świeże yuzus jesienią; butelkowany sok yuzu jest dostępny przez cały rok na rynkach azjatyckich.