Pieczone Święto Dziękczynienia Turcji
Pieczony indyk Dziękczynienia może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 700 kalorii, 78g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz sól koszerna, liście laurowe, brązowy cukier i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone Święto Dziękczynienia Turcji, Pieczone Święto Dziękczynienia Turcji, oraz Odliczanie # 6 Pieczone Święto Dziękczynienia Indyka, Mój Sposób.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz wodę, sok jabłkowy, sól, cukier, czosnek, liście laurowe, ziarna pieprzu, suszony rozmaryn i skórkę pomarańczową w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyłączyć ciepło, przykryć i pozostawić mieszaninę do temperatury pokojowej. Chłodna mieszanka w lodówce, aż będziesz gotowy.
W celu solenia indyka należy wyjąć indyka z opakowania, wyjąć worki wewnętrzne (odstawić do lodówki) i dokładnie spłukać indyka pod chłodną wodą.
Włożyć indyka do plastikowej torebki do solenia lub do bardzo dużego garnka.
Wlej schłodzoną mieszaninę solanki na wierzch, dodając dodatkową zimną wodę, jeśli potrzebujesz więcej, aby całkowicie pokryć indyka. Zamknąć worek lub przykryć garnek i pozostawić indyka do solanki w lodówce na 16 do 24 godzin przed pieczeniem.
Przed pieczeniem wyjąć indyka z solanki i dokładnie spłukać pod zimną wodą. Następnie moczyć w zlewie pełnym świeżej wody przez 15 do 20 minut. Pat dry. Solankę należy wyrzucić. (Ten proces moczenia zmniejszy prawdopodobieństwo zbyt słonego sosu).
Rozgrzej piekarnik 275 stopni F.
Przetrzyj ptaka i umieść go na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Przykryj indyka szczelnie folią o dużej wytrzymałości. Upewnij się, że jest całkowicie przykryty (przykryj dolnymi krawędziami patelni).
Umieść w piekarniku i piecz przez około 10 minut na funt (20-funtowy indyk będzie pieczony przez około 3 i pół godziny).
Wyjmij indyka z piekarnika i zwiększ temperaturę do 375 stopni F.
Zdjąć folię aluminiową i odstawić na bok.
Zmiksuj zmiękczone masło z rozmarynem i skórką pomarańczy i natrzyj skórę indyka, pokrywając każdy centymetr skóry. Włóż termometr do mięsa w udo, w pobliżu stawu biodrowego.
Włożyć indyka, odsłoniętego, z powrotem do piekarnika. Kontynuuj pieczenie indyka, fastrygowanie masłem co 30 minut, aż termometr zarejestruje 170 Stopni F i aż soki nie będą już różowe.
Wyjmij z piekarnika i przykryj folią, aż będziesz gotowy do wyrzeźbienia i podania. Rezerwy Pan soki do sosu.