Pieczone udka kurczaka z ziemniakami czosnkowymi i papryką
Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami czosnkowymi i papryką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 30g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.09 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki Yukon gold, liście tymianku, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest dobre. Spróbuj Cytryna Czosnek Pieczone Udka Kurczaka, Pieczone udka z kurczaka po grecku, ziemniaki i kapary, oraz Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko naoliwić dużą patelnię do pieczenia.
Dodać ziemniaki, paprykę, 3 łyżki zastrzeżonej marynaty czosnkowo-ziołowej, oliwę z oliwek i tymianek na patelnię. Doprawić solą i mielonym pieprzem i dobrze wymieszać ziemniaki i paprykę.
Wykonaj 3 lub 4 Głębokie ukośniki w każdej udku kurczaka i ustaw je na wierzchu warzyw. Pozostałe 3 łyżki marynaty czosnkowo-ziołowej natrzeć na cały kurczak i w plastry. Doprawić solą i pieprzem.
Piecz kurczaka przez 1 godzinę i 10 minut, mieszając warzywa raz lub dwa razy, lub aż kurczak zostanie ugotowany, a ziemniaki i papryka będą miękkie i chrupiące w miejscach.
Przełożyć na talerz i podawać.
Rekomendacja wina: lekka, cierpka czerwień uzupełni tutaj słodką paprykę. Rozważmy Chianti Classico, takie jak 2001 Nittardi Casanuova di Nittardi lub 2000 Castello di Bossi.