Pieczone tosty francuskie jagodowo-orzechowe z syropem jagodowym
Pieczone tosty francuskie Borówkowo-orzechowe z syropem borówkowym mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 562 kalorie, 12g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bagietkę, jagody, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone tosty francuskie jagodowo-orzechowe z syropem jagodowym, Tosty francuskie pieczone z jagodami z kruszonką Amaretti i syropem klonowym z jagodami, oraz Pieczone Tosty Francuskie Z Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Wytnij dwadzieścia 1-calowe plastry z bagietki i ułóż w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia. W dużej misce ubij razem jajka, mleko, gałkę muszkatołową, wanilię i 3/4 szklanki brązowego cukru i równomiernie polej chlebem. Schłodzić mieszaninę, przykrytą, aż cała ciecz zostanie wchłonięta przez chleb, co najmniej 8 godzin i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Na płytkiej patelni rozprowadzić orzechy pekan równomiernie i tosty w środku piekarnika, aż pachnące, o 8 protokół. Wrzucić pekan na patelni z 1 łyżeczką masła i soli.
Zwiększ temperaturę do 204°.
Posypać orzechami pekan i jagodami równomiernie na mieszaninie chleba.
1/2 masła pokroić na kawałki i w małym rondlu ogrzać z pozostałym 1/4 szklanki brązowego cukru, mieszając, aż masło się rozpuści.
Mieszankę skropić masło na chleb i piec mieszaninę 20 minut, lub do momentu, gdy płyn z jagód jest bulgotanie.
W małym rondlu gotować jagody i syrop klonowy na umiarkowanym ogniu, aż jagody pękną, o 3 protokół.
Wlać syrop przez sito do żaroodpornego dzbanka, naciskając na ciała stałe i wymieszać sok z cytryny. Syrop można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać syrop przed podaniem.