Pieczone słoneczniki z maślanym ogonem Bagna
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać pieczone Sunchokes z maślanym Bagna Caudan spróbować. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, pieprzu, młodych słoneczników i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Brokuły Pieczone Bagna Cauda, Pieczona Czerwona Papryka Bagna Cauda, oraz Pieczone Brokuły Bagna Cauda dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni żaroodpornej rozgrzej olej roślinny.
Dodaj słoiki, pokrój stronę w dół i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę.
Przenieś patelnię do piekarnika i piec przez około 25 minut, aż promienie słoneczne będą złocisto-brązowe i miękkie.
Tymczasem w małym rondlu podgrzej oliwę z oliwek.
Dodaj anchois, czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować na małym ogniu, aż sardele skwierczą, o 1 minutę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, 1 łyżka stołowa na raz. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do płytkiej miski i ogrzać.
Łyżka do opalania na talerzu.
Udekorować natką pietruszki i podawać z ciepłym ogonem bagna i cytryny kliny.