Pieczone słodkie ziemniaki z miodową polewą
Pieczone słodkie ziemniaki z miodem glazury może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 286 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz czerwone słodkie ziemniaki, miód, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone jabłka i słodkie ziemniaki w polewie miodowo-Bourbonowej, Słodkie ziemniaki pieczone w miodzie z dipem miodowo-cynamonowym, oraz Słodkie ziemniaki pieczone w miodzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż słodkie ziemniaki w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Wymieszaj masło, miód i sok z cytryny w małym rondlu na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Na słodkie ziemniaki wlać mieszaninę masła; wrzucić do herbu.
Obficie posypać solą i pieprzem.
Piec słodkie ziemniaki do miękkości po przekłuciu szaszłykiem, mieszając i obracając od czasu do czasu, około 50 minut.