Pieczone słodkie ziemniaki z boczkiem Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych słodkich ziemniaków z boczkiem Vinaigrette. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 300 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 55 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ocet sherry, wodę, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Pieczone słodkie ziemniaki z boczkiem Vinaigrette, Endywia Ze Słodkimi Ziemniakami, Boczkiem I Szczypiorkiem, oraz Pieczone Słodkie Ziemniaki Spears dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Słodkie ziemniaki obrać, a następnie pokroić wzdłuż na 6 włóczek.
W razie potrzeby przeciąć włócznie na pół w poprzek, a następnie ułożyć w 1 warstwie na dużej (17 - na 12-calowej) płytkiej patelni do pieczenia.
Boczek gotować w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż rumiane i chrupiące, 10 do 15 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia, następnie przełożyć tłuszcz boczkowy przez sito o drobnej siatce na ziemniaki i wrzucić 2 szpatułkami do obtarcia.
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i smażyć (nie przykryte), obracając co 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie, a brzegi rumiane, 45 minut do 1 godziny.
Przełożyć do naczynia do serwowania.
Powrót boczek do oczyszczonej patelni, następnie dodać olej i ciepła na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Wymieszać białą część szalotki i zdjąć z ognia. Wymieszać ocet, wodę, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, a pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i zalać ziemniakami.
Ziemniaki posypać zielenią szalotki i podawać na ciepło.