Pieczone słodkie ziemniaki z boczkiem Vinaigrette

Pieczone słodkie ziemniaki z boczkiem Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych słodkich ziemniaków z boczkiem Vinaigrette. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 300 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 55 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ocet sherry, wodę, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Pieczone słodkie ziemniaki z boczkiem Vinaigrette, Endywia Ze Słodkimi Ziemniakami, Boczkiem I Szczypiorkiem, oraz Pieczone Słodkie Ziemniaki Spears dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Słodkie ziemniaki obrać, a następnie pokroić wzdłuż na 6 włóczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
3
W razie potrzeby przeciąć włócznie na pół w poprzek, a następnie ułożyć w 1 warstwie na dużej (17 - na 12-calowej) płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Boczek gotować w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż rumiane i chrupiące, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przełożyć łyżką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia, następnie przełożyć tłuszcz boczkowy przez sito o drobnej siatce na ziemniaki i wrzucić 2 szpatułkami do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i smażyć (nie przykryte), obracając co 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie, a brzegi rumiane, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Przełożyć do naczynia do serwowania.
8
Powrót boczek do oczyszczonej patelni, następnie dodać olej i ciepła na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Wymieszać białą część szalotki i zdjąć z ognia. Wymieszać ocet, wodę, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, a pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i zalać ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Ziemniaki posypać zielenią szalotki i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn