Pieczone Słodkie Ziemniaki I Świeże Figi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych słodkich ziemniaków i świeżych fig. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 390 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną cebulę, słodkie ziemniaki, ser g koziego mleka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ricotta Ze Świeżymi Figami I Słodkimi Migdałami, Karmelizowane świeże figi ze słodką śmietaną, oraz Pieczony kurczak ze świeżymi figami i cebulą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 475 ° F / 240°C.
Słodkie ziemniaki umyć, połówki pokroić wzdłuż, a następnie każdą połowę pokroić w podobny sposób na 3 długie kliny.
Wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżkami soli i odrobiną czarnego pieprzu.
Rozłóż kliny się, skórka strona w dół, na blasze do pieczenia i gotować przez około 25 protokół, aż miękkie, ale nie papkowate.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Aby dokonać redukcji balsamicznej, umieść ocet balsamiczny i cukier w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 4 minut, aż zgęstnieje. Pamiętaj, aby usunąć patelnię z ognia, gdy ocet jest nadal bardziej płynny niż miód; będzie nadal gęstnieć, gdy stygnie. Wymieszać z kroplą wody przed podaniem, jeśli stanie się zbyt gęsta, aby mżawka.
Bataty ułożyć na półmisku.
Rozgrzać pozostały olej w średnim rondlu na średnim ogniu i dodać zieloną cebulę i chile. Smażyć przez 4 do 5 minut, często mieszając, aby nie spalić chile. Łyżka oleju, cebula, i chile na słodkie ziemniaki. Kropki figi między klinami, a następnie mżawka nad balsamiczną redukcją.
Podawać w temperaturze pokojowej. Ser pokruszyć na wierzchu, jeśli jest używany.
Yotam Ottolenghi jest właścicielem tytułowej grupy restauracji z czterema oddziałami w Londynie, a także wysokiej klasy restauracji, NOPI, również w Londynie. Jego książka kucharska z 2011 roku, Plenty, została bestsellerem New York Timesa. Sami Tamimi jest partnerem i szefem kuchni w Ottolenghi i współautorem Ottolenghi: The Cookbook.