Pieczone steki z kalafiora z rodzynkami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Pieczone steki z kalafiora z rodzynkami mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.47 za porcję. Mieszanka kaparów, złote rodzynki, pieczona papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Pieczone steki z kalafiora z rodzynkami, Steki Z Kalafiora Z Oliwką I Sosem Pomidorowym, oraz Steki z kalafiora z oliwką i sosem pomidorowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połącz paprykę, rodzynki, pietruszkę, ocet jabłkowy, kapary i 1/8 łyżeczki soli i pieprzu w misce.
Przyciąć podstawę rdzenia z kalafiora, a następnie pokroić głowę w plasterki o grubości 1 cala.
Wytnij wszelkie kwiaty, które spadają na kawałki 1-calowe.
Posypać 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu po obu stronach każdego plastra kalafiora.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni odpornej na przywieranie na średnim ogniu.
Dodaj steki kalafiora i różyczki i gotować, obracając steki raz, aż rumiane z obu stron, o 5 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika.
Pieczeń, aż nóż łatwo przebije przez steki, 15 do 20 minut. Łyżka smaków nad stekami i służyć.