Pieczone polędwiczki wieprzowe i klonowe jabłka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej polędwicy wieprzowej i jabłek z klonem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 288 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, masło, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klon Pieczony-Polędwica Wieprzowa Szkliwiona, Klon Pieczony Glazurowany Polędwica Wieprzowa, oraz Polędwiczki wieprzowe glazurowane z jabłkami z cukrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1/2 łyżeczki soli, czarny pieprz, i 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu; pocierać polędwiczki wieprzowe.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; smażyć 4 minuty z każdej strony.
Usuń wieprzowinę i zmniejsz ciepło. Roztopić masło.
Dodaj plasterki jabłka i szalotka na patelni; smażyć 1 minutę. Wymieszać syrop klonowy, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu; gotować 4 minuty. Mieszaj. Wieprzowina na patelnię. Piecz w temperaturze 425 przez 12 minut lub aż termometr zarejestruje 14
Wyjąć wieprzowinę z patelni; odstawić 5 minut. Wieprzowinę pokroić w plasterki; podawać z jabłkami.