Pieczone małże z orzechami włoskimi
Pieczone małże z orzechami trwa z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Ten hor d ' oeuvre ma 143 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, czosnku, połówek orzecha włoskiego i soku z cytryny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Pieczone Małże, Pieczone Małże, oraz Pieczone Małże Oreganata.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść masło w misce robota kuchennego i dodaj szalotki, czosnek, 3 łyżeczki soku z cytryny i skórkę z cytryny. Puls do mieszania.
Przełóż miksturę do miski; dodaj orzechy włoskie i dopraw solą i pieprzem.
Dodaj bułkę tartą i wymieszaj, aby zmiksować; odstawić.
Podgrzej 1/2 szklanki wody na dużej patelni, aż się zagotuje.
Umieść małże na patelni i przykryj pokrywką.
Pozwól małżom gotować na parze przez 3 minuty lub do momentu, gdy niektóre małże zaczną się otwierać.
Wyjmij małże z patelni i odstaw, aż będą wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć. Podważ muszle Małży za pomocą noża do masła, Usuń i wyrzuć górną skorupkę. Użyj małego noża, aby odłączyć korpus małża od muszli. Luźno uformuj część mieszanki bułki tartej w każdą skorupkę, aby korpus Małży był nieco przykryty. Ułóż je w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Rozgrzej brojlery i smaż je przez minutę, obserwując je stale, aby się nie przypaliły.
Skrop pozostałą 1 łyżeczką soku z cytryny. Posyp każdy małż pietruszką.
2013 John B. Sanfilippo & Son, Inc. Fisher jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy John B. Sanfilippo & Son, Inc.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Małże w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay, Riesling i Muscadet. Maślany chardonnay świetnie nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przypraw w swoich skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć upał. Możesz spróbować Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut]()
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.