Pieczone Krewetki W Sosie Cytrynowo-Czosnkowym

Pieczone Krewetki W Sosie Cytrynowo-Czosnkowym
Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-czosnkowym może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis danie główne. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ząbki czosnku, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć lekkie masło można śledzić to danie główne z Lekkie Bułeczki Owsiane jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-czosnkowym, Krewetki cytrynowe z białą fasolą i czosnkiem, oraz Pieczone ciasto" smażone " krewetki z sosem czosnkowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Ułóż krewetki w jednej warstwie w 13 x 9-calowym naczyniu do pieczenia pokrytym natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Połączyć sok z cytryny i następny 5 składniki; wlać na krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Piec w 425 przez 8 do 10 minut lub aż krewetki są zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Natkę pietruszki posypać krewetkami; podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W16 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawSos
Magazyn