Pieczone Krewetki W Pomidorowym Sosie Feta
Pieczone krewetki w pomidorowym sosie Feta to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 30 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 33 kalorie. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 864 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Pieczone krewetki w pomidorowym sosie Feta, Pieczone Orzo z krewetkami, sosem pomidorowym i fetą, oraz Pieczone krewetki z pomidorem i fetą.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym, odpornym na piekarnik patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, 3-5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund więcej.3
Dodaj pomidory i doprowadzić do duszenia, zmniejszyć ogień i niech gotować przez 5-10 minut, aż soki zgęstnieją nieco.4
Zdjąć z ognia. Mieszać w zioła, krewetki, ser feta, i sól i pieprz do smaku.
Miejsce patelni w piekarniku i piec, odkryte, aż krewetki są gotowane przez, o 10-12 protokół.
Podawać z chrupiącym francuskim lub włoskim chlebem bochenkowym, makaronem lub ryżem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.