Pieczone krewetki, kukurydza i boczek Ramen

Pieczone krewetki, kukurydza i boczek Ramen
Pieczone krewetki, kukurydza i boczek Ramen mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 801 kalorii, 42g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 6,27 zł za porcję, ten przepis okładki 30% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś makaron ramen, nori, przez kawałki kombu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 54%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Todd ' s Bacon and Shrimp Ramen Stir Fry, Cilantro Lime Shrimp Tacos z prażoną kukurydzą Slaw i prażonym Jalapeno Crema, oraz Kremowe krewetki z boczkiem i kukurydzą podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kombu połączyć z 6 filiżanek zimnej wody w średnim garnku i powoli doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, około 10 minut; nie gotować lub kombu zmieni gorzki. Gdy woda dotrze na wolnym ogniu, wyjąć i wyrzucić kombu i dodać płatki bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
KombuKombu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Podgrzać do wrzenia, zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut. Przecedzić do miski i wyrzucić płatki bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Do bulionu ramen: zetrzeć garnek, dodać olej i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Makaron RamenMakaron Ramen
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj zarezerwowane muszle krewetek i białka scallion. Gotować, mieszając, aż muszle są brązowe na całym, 4 do 5 minut; muszle powinny wydawać trzaski, gdy tosty i brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5
Dodajemy Dashi i shiitake i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować przez 30 minut, a następnie odcedzić bulion, zastrzegając shiitakes. Przełóż bulion do garnka, wymieszaj przyprawy mirin i owoce morza i ustaw na małym ogniu, aż będzie gotowy do podania. Powinieneś mieć około 3 szklanki bulionu. Łodygi i pokroić shitakes i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
DashiDashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Doprowadzić duży garnek z wodą do wrzenia na dużym ogniu i ugotować makaron ramen zgodnie z instrukcją pakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Odcedź i opłucz makaron zimną wodą, aby usunąć skrobię powierzchniową i zatrzymać gotowanie. Pozostawić do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
SkrobiaSkrobia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Boczek ugotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, około 5 minut, a następnie przełożyć na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wlej połowę tłuszczu z boczku z patelni do małego pojemnika, aby zaoszczędzić na smażeniu makaronu. Podgrzać do średniej wysokości, dodać krewetki i kukurydzę do pozostałego tłuszczu boczkowego na patelni i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Smażyć aż krewetki są gotowane przez, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
11
Krewetki i kukurydzę wyjąć na talerz, a następnie dodać zarezerwowany tłuszcz boczkowy do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Niech patelnia się dobre i gorące przed dodaniem makaronu ramen. Gotować, mieszając minimalnie, aż makaron będzie chrupiący i zwęglony w miejscach, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Makaron podzielić na cztery miski. Top z krewetkami, kukurydzą, boczkiem, pokrojonymi shiitake ' ami, zieleniną scallion i rozdrobnionym nori. Chochla rosół ramen do miski i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Makaron RamenMakaron Ramen
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to świetny wybór do krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z nich jest Jolie-Laide Glen Oaks Vineyard Pinot Gris. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Jolie-Laide Glen Oaks Vineyard Pinot Gris
Jolie-Laide Glen Oaks Vineyard Pinot Gris
Pochodzi z historycznego old vineyard Glen Oaks Ranch, który jest obecnie częścią Sonoma Land Trust. Z głębokimi skalistymi glebami aluwialnymi, jest to dom dla głównie starych winorośli Cabernet, ale Pinot Gris został wybrany prawie jako rodzaj ochrony przed mrozem, ponieważ może poradzić sobie z zimnym dnem zbocza wzgórza. Pinot Gris rozwija się tutaj w swoim mini mikroklimacie, leżąc w pobliżu meandrującego potoku w żwirowych, gliniastych glebach.Zebrany wcześnie, aby zachować kwasowość i zmiażdżony pieszo przez 3-dniowy zimny mocz, który dodaje fenolowej tekstury, nadając piękny różowy Szampański kolor. Wszystkie dzikie fermentacje w połączeniu ze stali nierdzewnej i neutralnego dębu, a następnie starzone w neutralnej barrique.Szalenie pachnący melon charentias, owoce pestkowe, bergamotka i liść wapna kaffir. To nie jest Pinot Grigio twojej babci....
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn