Pieczone kotlety wieprzowe z skórką z parmezanu i szałwii
Pieczone kotlety wieprzowe z skórką parmezan-szałwia może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka przetartej szałwii, parmezan, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Pieczone kotlety wieprzowe z skórką z parmezanu i szałwii, Kotlety wieprzowe z sosem szałwiowym parmezanem, oraz Kotlety wieprzowe z parmezanem i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Wymieszać bułkę tartą, ser, szałwię i skórkę cytryny w naczyniu ciasto.
Jajka ubić w średniej misce, aby wymieszać.
Na talerzu ułożyć mąkę, obficie doprawić solą i pieprzem. Kotlety schabowe obustronnie posmarować mąką; nadmiar potrząsnąć. Kotlety zanurzyć w jajkach, a następnie obustronnie obłożyć masą tartą.
Roztopić masło z olejem w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać kotlety wieprzowe na patelni i gotować, aż złoty kolor, o 2 protokół na stronę.
Przenieś patelnię z wieprzowiną do piekarnika.
Piec, aż kotlety wieprzowe będą chrupiące na zewnątrz i termometr do mięsa włożony do rejestrów wieprzowych 66°, około 20 minut.
Kotlety wieprzowe przełożyć na talerze.
W razie potrzeby udekorować cytrynowymi klinami i pomarańczowymi klinami i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.