Pieczone Gnocchi z kurczakiem
Przepis pieczony Gnocchi z kurczakiem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 569 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.43 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 50 mówi, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka szpinaku baby, parmezan, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gnocchi-Patelnia Z Kurczakiem Gnocchi, Pieczone Gnocchi z szynką i serem, oraz Serowe Pieczone Gnocchi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F.
Rozgrzać oliwę z oliwek w głębokiej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Przenieść na talerz i wytrzeć patelnię.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu; dodać mąkę i gotować, ubijanie, 3 protokół.
Ubić bulion z mlekiem i kurczakiem, aż będzie gładki; gotować na wolnym ogniu, stale ubijając, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Ubij w 1/2 łyżeczki soli i gałki muszkatołowej.
Dodać kurczaka, grzyby, gnocchi i szpinak do sosu i mieszać aż pokryte i szpinak zwiędnie.
Posypać parmezanem, przenieść patelnię do piekarnika i piec do bulgotania, o 20 protokół. Włącz brojlery; broil aż lekko rumiane na górze, o 3 więcej minut.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.