Pieczone Bakłażany Lasagne

Pieczone Bakłażany Lasagne
Przepis pieczony bakłażan lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 45 minut. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać jajko, sól, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Pieczone Bakłażany Lasagne, Pieczony Bakłażan I Portobello Lasagne Z Grzybami, oraz Lasagne z pieczonym bakłażanem-Ricotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić plastry bakłażana na stojaku z drutu; posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
3
Odstawić, aż jakiś płyn zacznie beading na plastry, o 20 protokół. Sól spłukać plastry bakłażana i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
4
Posmaruj oliwę z oliwek po obu stronach każdego plastra. Ułóż plastry bakłażana na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut. Flip plastry bakłażana i kontynuować pieczenie, aż plastry będą miękkie i lekko rumiane, 15 do 20 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Usuń bakłażan z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W misce wymieszaj ser ricotta, mieszankę włoskich serów, jajko, czosnek, oregano, tymianek i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser WłoskiSer Włoski
Ser RicottaSer Ricotta
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Line a 9-calowa patelnia kwadratowa z folią aluminiową. Płaszcz dno patelni z około 1/2 szklanki sosu pomidorowego; top z 1/2 plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Warstw plastry bakłażana z 1/2 szpinaku, 1/2 mieszanki ricotta i 1/2 pozostałego sosu pomidorowego. Kontynuuj układanie warstw z pozostałymi składnikami, kończąc na sosie. Top z plasterkami mozzarelli. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
BakłażanBakłażan
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
10
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Usunąć folię aluminiową i kontynuować pieczenie, aż ser będzie brązowy i bulgotanie, 5 do 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn