Pieczona Łopatka Wieprzowa (Pernil Al Horno)
Pieczona łopatka wieprzowa (Pernil Al Horno) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 12 i kosztuje 1,31 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 34g białka, oraz 9g tłuszczu. 41 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, sól koszerną, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Wieprzowina Pieczona W Czosnku (Pernil), Kubańska Pieczona Noga Wieprzowa: Pernil, oraz Pieczona Łopatka Wieprzowa.
Instrukcje
Na patelni wyposażonej we wkładkę stelażową umieścić wieprzowinę, słoninę, i ostrym nożem rozetrzeć powierzchnię mięsa małymi rozcięciami. Rozgnieść czosnek, oregano, sól i pieprz do pasty na desce do krojenia z płaskim boku noża; umieścić adobo w misce i wymieszać z oleju i octu. Przetrzyj pastę czosnkową na całej wieprzowinie, upewniając się, że dostaniesz się do nacięć, aby sól mogła przeniknąć do mięsa i wyciągnąć wilgoć - pomoże to utworzyć skorupę na zewnątrz po ugotowaniu. Przykryć wieprzowinę folią i marynować w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub do nocy.
Pozostawić mięso do siedzenia w temperaturze pokojowej przez 30 minut przed gotowaniem. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Piecz wieprzowinę przez 3 godziny, odsłoniętą, aż skóra będzie chrupiąco-brązowa.
Pozostawić mięso na desce do krojenia na 10 minut przed krojeniem.