Pieczona Tilapia z rukolą-Sałatka z mango
Pieczona Tilapia z rukolą-Sałatka z mango to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 20 porcjami. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, imbir, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z rukoli z Pan-Seased Mahimahi, Zapiekany tuńczyk Ahi z rukolą, Chile i sałatką imbirową, oraz Lucjan smażony w soli z sałatką z melona, mięty i rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tilapię doprawić łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać połowę tilapia i gotować, aż nieprzezroczyste przez cały, 1 do 2 minut na stronie.
Przenieść na talerz. Powtórzyć z 1 łyżeczką oleju i pozostałą tilapia.In mała miska, ubić razem sok z limonki, miód, imbir, pokruszony czerwony pieprz, pozostała filiżanka oleju, i łyżeczka do każdej soli i pieprzu.Podziel tilapię, rukolę, mango i cebulę między talerze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.