Pieczona szynka z sosem słodkim
Przepis Pieczona szynka ze słodkim sosem można przygotować w około 1 godzinę i 45 minut . Za 3,86 USD za porcję otrzymujesz przystawkę dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 43 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 414 kalorii . 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka mleka, szynki, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 87% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują Pieczone przegrzebki z szynką parmeńską , Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Pieczone medaliony z polenty z szynką i Pieczona szynka z pekanami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni Celsjusza (325 stopni Fahrenheita).
Umieść szynkę w dużej brytfannie, przeciętą stroną do dołu. Równomiernie posyp szynkę brązowym cukrem.
Włóż jabłka do brytfanny i przykryj pokrywką lub folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż szynka będzie ciepła, około 80 minut. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien wskazywać 160 stopni F (70 stopni C).
Pozostaw szynkę na 10 minut, zanim przełożysz ją na talerz.
Resztę soku z patelni wlać do rondla.
Wymieszaj mąkę i mleko w słoiku z pokrywką; potrząsaj, aż mieszanina się połączy.
Doprowadź soki z patelni do wrzenia. Powoli ubijaj mieszankę mąki w rondlu, aż sos zgęstnieje, około 5 minut.