Pieczona Sałatka z zielonej fasoli i ziemniaków z Soppressata i mozzarellą

Pieczona Sałatka z zielonej fasoli i ziemniaków z Soppressatanem i Mozzarellanem to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 732 kalorie. Na 4,48 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soppressata, tymianek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych ziemniaków i zielonej fasoli, Sałatka Z Pieczonych Ziemniaków I Zielonej Fasoli, oraz Sałatka z zielonych fasolek pieczonych ziemniaków z sosem z maślanki Bazyliowej.
Instrukcje
Na blasze do pieczenia wrzucić ziemniaki z fasolką szparagową, 3 1/2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli i suszony tymianek, jeśli jest używany. Piecz w środku piekarnika przez 20 minut. Ziemniaki i fasolę obrócić łopatką, a następnie posypać świeżym tymiankiem, jeśli jest używany. Piecz, aż warzywa będą złote i miękkie, o 10 minut dłużej.
Przełożyć warzywa do dużej miski.
Dodaj pozostałe 4 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli, soppressata, mozzarella, pietruszka, i pieprz do miski i wrzucić.
Dodać sok z cytryny i ponownie wrzucić.
Odstawić na 5 minut, aby wchłonąć opatrunek przed podaniem.
Warianty: * ułóż talerze cienkimi plasterkami prosciutto i polej sałatką. *
Dodaj pieczoną, obraną, zaszczepioną i pokrojoną w plasterki czerwoną paprykę. *
Dodać ćwierć szklanki połówki i pestki czarnych oliwek.
Polecanie wina: Franciacorta, wytwarzana w Lombardii z eklektycznej odmiany winogron, jest niecodziennym wyborem, ale dobrym. Żywe, bujnie owocowe czerwone wino, dobrze współgra ze słonymi potrawami.