Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem Chili

Przepis pieczona Polędwica wieprzowa z sosem Chili może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 15 minut. To danie główne ma 694 kalorie, 72g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,61 zł / porcja, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Super Bowl. Jeśli masz mielony kminek, brązowy cukier, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe Stir-Fry z mandarynkami i sosem Chili, Pieczona Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Śliwkowym, oraz Pieczona Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Chipotle.
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz sok z limonki, olej, chili w proszku, kminek, cebulę, czosnek, cukier, sól i kilka ziaren pieprzu.
Dodać polędwiczki. Zamknąć worek i delikatnie wstrząsnąć, aby rozprowadzić marynatę. Przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 500 F. Ułóż płytką blachę do pieczenia lub galaretkę z folią (aby ułatwić czyszczenie) i ustaw na niej stojak do pieczenia lub chłodzenia.
Umieść polędwiczki na stojaku; rezerwy marynaty. Piecz wieprzowinę przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy termometr odczytu natychmiast zarejestruje 150 F.
Przełożyć na talerz i odstawić na 10 minut. Tymczasem, aby zrobić sos, wlać zarezerwowaną marynatę do małego rondla. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, mieszając często, aż olej oddziela się od sosu, o 5 protokół. Łyżka off i wyrzucić olej.
Skrobię kukurydzianą ubić do bulionu z kurczaka, a następnie ubić mieszankę do sosu. Dusić sos przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje.
Pozostałą wieprzowinę i sos umieścić w osobnych pojemnikach zamrażarki i zamrozić na okres do 3 miesięcy. Aby podgrzać: rozmrozić w lodówce przez noc lub w kuchence mikrofalowej. Aby podawać pieczoną polędwicę wieprzową, pokrój rozmrożoną wieprzowinę i ułóż ją w naczyniu bezpiecznym dla mikrofali. Przykryć folią i podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 10 minut lub aż do ogrzania. Lub umieścić pokrojoną wieprzowinę w naczyniu żaroodpornym. Przykryć folią aluminiową i umieścić w piekarniku 325 F na 20 do 25 minut lub aż do ogrzania.
Podgrzać sos w kuchence mikrofalowej lub w małym rondlu, a następnie łyżką nad wieprzowiną.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec]()
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon