Pieczona polędwiczka wieprzowa z chutneyem jabłkowym
Pieczona polędwiczka wieprzowa z chutneyem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 32G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, jabłecznika, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona polędwiczka wieprzowa z chutneyem figowym, Chai-polędwiczka wieprzowa z sosem jabłkowym, oraz Polędwica Wieprzowa Pieczona Z Jabłkiem I Koprem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wieprzowinę opłukać i osuszyć.
Miejsce w płytkiej misce.
Wymieszaj cydr, wino, chutney, czosnek i liście tymianku w małej misce.
Wlać mieszaninę na wieprzowinę; przykryć i marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę lub schłodzić do 3 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty, zastrzegając marynatę.
Dodać wieprzowinę na patelni, posypać solą i pieprzem, i gotować, aż jasnobrązowy ze wszystkich stron, o 6 protokół w sumie.
Zalać marynatą wieprzową.
Przenieś patelnię do piekarnika; pieczona wieprzowina, fastrygowanie od czasu do czasu, aż termometr instant-read włożony do najgrubszej części rejestruje 63°, około 20 minut dla medium(Temperatura wzrośnie o 10 stopni).
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia. Namiot z folią; pozostaw 5 minut.
Wieprzowinę pokroić w plasterki; przełożyć na talerz.
Udekoruj wieprzowinę gałązkami tymianku.