Pieczona pierś z indyka z chlebem kukurydzianym-farsz z szałwii i sos Brandy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonej piersi indyka z chlebem kukurydzianym-farszem z szałwii i sosem Brandy. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 872 kalorii, 97g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 6,51 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz chleb kukurydziany, śmietanę, kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos, Pierś z indyka z farszem i sosem, oraz Toskańska pierś z indyka z sosem szałwiowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i nasmaruj 9-przez 13-calową patelnię do pieczenia.
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, roztopić masło.
Dodaj cebulę, seler, czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz, i liść laurowy, i smażyć, aż warzywa zmiękną, 5 do 6 protokół. Wymieszać z szałwią i gotować 30 sekund więcej. Wymieszać w magazynie i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Włóż chleb kukurydziany do dużej miski i zalej warzywami. Wrzucić dobrze wymieszać.
Dodać jajka i wymieszać do połączenia.
Wypłukać połówki piersi i osuszyć. Obficie przyprawić koszerną lub grubą solą morską i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie natrzeć oliwą z oliwek.
Kopiec farszu w środku patelni do pieczenia i ułóż indyka na wierzchu, upewniając się, że połówki piersi nie dotykają. Piecz, aż termometr włożony do najgrubszej części indyka (nie dotykaj kości) zarejestruje 77° i soki biegną jasne po przekłuciu widelcem, 45 do 55 minut.
W małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć demi-glace, 1/2 szklanki wody i brandy. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać z masłem, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając często, aż sos zgęstnieje, o 1 minutę. Wymieszać ze śmietaną i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać na gorąco, na indyku i farszu.
* Najłatwiej i najszybciej poprosić rzeźnika, aby podzielił pierś z indyka na pół. Ale można to również zrobić w domu: użyj ciężkiego, ostrego noża i nie bój się uderzyć piersi w kość życzliwą kilka razy, aż się rozpadnie. Krojenie skóry wzdłuż mostka przed rozpoczęciem cięcia jest również pomocne.* Jeśli chleb kukurydziany nie jest czerstwy, rozłóż plastry na patelni do pieczenia w piekarniku 93°, aż poczują się suche i kruche. (W zależności od tego, jak wilgotny jest Bochenek, może to zająć od 20 minut do godziny.) Następnie pokruszyć plastry. Wszelkie resztki czerstwego chleba-bułki, focaccia, a nawet bajgle-można zastąpić chlebem kukurydzianym.- W sosie zamiast brandy można użyć bourbona, whisky, wina, porto lub wermutu.