Pieczona noga jagnięca na łóżku z ziemniaków i zwiędłej zieleni

Pieczona noga z jagnięciny na łóżku z ziemniaków i zwiędłych zieleni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 3125 kalorii, 179g białka, oraz 250 g tłuszczu każdy. Na $15.7 za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jeśli masz żeberka usunięte, oliwa z oliwek, tymianek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczona Noga Jagnięca Na Łóżku Z Ziemniaków I Zwiędłej Zieleni, Zwiędłe Warzywa Nad Ziemniakami, oraz Ziemniaki Pieczone Z Cebulą I Zwiędłą Zieleniną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. przyciąć całą tłustą i srebrną skórę z jagnięciny.
Na całej jagnięcinie pokroić małe plasterki ostrym nożem i do każdej szczeliny włożyć plasterek czosnku oraz szczyptę tymianku i rozmarynu.
Obierz ziemniaki i cienko pokroić około 1/16 cala grubości z mandoliny lub innego ręcznego krajalnicy, a następnie wrzucić 4 łyżki oleju, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Rozłóż ziemniaki równomiernie w 17 - przez 12-przez 2-calowej zapiekance lub patelni. Na ziemniaki ułożyć jagnięcinę, następnie natrzeć miodem i posypać pozostałymi 2 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Jagnięcinę pieczemy w środku piekarnika 1 godzinę, następnie skropimy 1 łyżką oleju. Kontynuuj pieczenie, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego do najgrubszej części jagnięciny (nie dotykać kości) zarejestruje 57° dla średnio rzadkich, 30 do 45 minut więcej.
Odstawić jagnięcinę, pokrytą luźno folią, 15 minut.
Podczas stoi jagnięcina, podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 4-do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie podsmażyć mielony czosnek, mieszając, aż pachnący, około 30 sekund.
Dodaj garść zieleni i smażyć, podrzucając szczypcami, następnie dodać więcej zieleni jak poprzednie więdną i smażyć, aż wszystkie zielenie zwiędną i przetargu, 5 do 6 minut razem. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i pokroić, a następnie podawać z ziemniakami i zieleniną.