Pieczona korona wieprzowa z nadzieniem z moreli i jabłek
Pieczona korona wieprzowa z nadzieniem z moreli i jabłek to przystawka dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 354 kalorie , 15 g białka i 7 g tłuszczu . Za 41 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Święta Dziękczynienia . Jeśli masz skórkę pomarańczową, wodę, pieczoną koronę wieprzową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin i 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Koszerna pieczeń z moreli , Tarta z jabłkami w glazurze morelowej i Grillowana pierś z indyka z nadzieniem z żurawiny i jabłka .
Instrukcje
Umieść pieczeń, kośćmi do góry, na ruszcie w płytkiej brytfannie. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kulkę z folii aluminiowej i wciśnij ją do środka, aby zachować kształt. Owiń końcówki kości folią. Włóż termometr do mięsa, upewnij się, że końcówka nie dotyka kości. Piecz w temperaturze 325, aż termometr wskaże 15
Aby przygotować farsz, rozpuść cukier i bulion w 3/4 szklanki gorącej wody; zalej morele.
Odstawić na 5 minut. W dużej misce wymieszać chleb, jabłko, skórkę pomarańczową, sól, szałwię, cynamon i pieprz.
Dodaj zmiękczone morele. Smaż seler i cebulę na maśle, aż będą miękkie; dodaj do mieszanki chlebowej.
Usuń folię ze środka pieczeni i delikatnie napełnij pieczeń farszem.
Wymieszaj składniki glazury; polej nią mięso. Włóż pieczeń z powrotem do piekarnika, aż termometr wskaże 160 (całkowity czas pieczenia pieczeni wyniesie około 2-1/2 do 3 godzin).
Przenieś na ciepły półmisek; udekoruj połówkami moreli i świeżą szałwią. Pokrój między żeberkami, aby podać.