Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon)

Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon)
Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon) to wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 15g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sake, japońską zieloną cebulę, zwykłą zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Udon z jajkiem na miękko i zieloną cebulą (Onsen Tamago Udon), Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chukan Udon), oraz Wołowina Curry Udon (Kare Udon) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej średnią patelnię (nie nonstick) lub żeliwną patelnię na średnim ogniu, aż do bardzo gorącego. Tymczasem, jeśli gotowanie kaczki, ocena skóry w wzór crosshatch z bardzo ostrym nożem, uważając, aby nie przeciąć mięsa. (Jeśli gotujesz kurczaka, nie ma potrzeby zdobywania skóry.) Kaczka Pat lub kurczak suche i umieścić w patelni, strona skóry w dół. Natychmiast zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
NóżNóż
2
Kaczkę gotować powoli, bez obracania, aż większość tłuszczu się wyrówna i skóra będzie chrupiąca, 7 do 10 minut dla Pekinu (20 dla Piżmówki), obniżając temperaturę, jeśli skóra jest zbyt ciemna. Obrócić i gotować, aż średnio rzadkie (pokroić w celu sprawdzenia), 4 do 5 minut więcej (8 do 10 dla piżmowej). Gotować kurczaka, aż dobrze rumiane, 7 do 8 protokół. Obrócić, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować przez, 7 do 8 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Cała KaczkaCała Kaczka
3
W międzyczasie, doprowadzić sos sojowy, mirin i sake do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu i gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Ochłoń. Włożyć drób do plastikowej torebki, wlać mieszankę sosu sojowego, zamknąć i schłodzić przez noc (1 godzina dla kurczaka).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Rozgrzej brojlery dla drobiu i przynieś duży garnek wody do wrzenia dla udon.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
GarnekGarnek
1
Całą cebulę pokroić na 12 (2-w.) długości (tylko części białe i bladozielone).
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
2
Podgrzać małą (Nie nieprzywierającą) suchą patelnię na średnim ogniu. Ugotować zieloną cebulę, aż zwęglone z dwóch stron, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Włożyć pokrojoną zieloną cebulę do miski z zimną wodą i energicznie obracać palcami, aby oddzielić się na pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Odcedzić w drobnoziarnistym sitku. Powtórz dwa razy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Gotuj udon (patrz "Udon Essentials" poniżej). Używając dużego Sitka, wyjmij makaron do dużej miski i Oszczędzaj wodę, aby podgrzać miski zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać grzyby i dusić 2 minuty. Tymczasem kaczka broil lub kurczak, skóra do góry, aż skóra zacznie się chrupać, od 2 do 4 minut. Bardzo cienko pokroić drób w poprzek (jeśli używasz piżmowych piersi, najpierw przekrój o połowę wzdłuż, aby zrobić małe plasterki).
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
DróbDrób
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Aby służyć, ciepłe 4 miski zupy zanurzając je w gorącej wodzie do gotowania udon. Podziel makaron między miseczki i top z plasterkami kaczki. Ułóż 3 zwęglone zielone cebule w każdej misce i bulion chochli nad makaronem. Top z plasterkami zielonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
MakaronyMakarony
BulionBulion
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
9
Udon Essentials Udon (makaron z mąki pszennej): kupowany w sklepie makaron świeżo mrożony ma elastyczną konsystencję, która jest najbliższa domowej roboty, podczas gdy suszone są cienkie i zwiotczałe. Aby ugotować kupiony w sklepie świeżo mrożony udon, Wrzuć zamrożony blok do wrzącej wody. Gdy woda zagotuje się ponownie, spuścić. Gotuj udon tuż przed podaniem; makaron się klei, gdy siedzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
PszenicaPszenica
10
Dodać: bulion, do 2 dni, schłodzony. Zielona cebula, do 1 dnia, schłodzona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
BulionBulion
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn