Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon)
Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon) to wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 15g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sake, japońską zieloną cebulę, zwykłą zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Udon z jajkiem na miękko i zieloną cebulą (Onsen Tamago Udon), Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chukan Udon), oraz Wołowina Curry Udon (Kare Udon) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej średnią patelnię (nie nonstick) lub żeliwną patelnię na średnim ogniu, aż do bardzo gorącego. Tymczasem, jeśli gotowanie kaczki, ocena skóry w wzór crosshatch z bardzo ostrym nożem, uważając, aby nie przeciąć mięsa. (Jeśli gotujesz kurczaka, nie ma potrzeby zdobywania skóry.) Kaczka Pat lub kurczak suche i umieścić w patelni, strona skóry w dół. Natychmiast zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu.
Kaczkę gotować powoli, bez obracania, aż większość tłuszczu się wyrówna i skóra będzie chrupiąca, 7 do 10 minut dla Pekinu (20 dla Piżmówki), obniżając temperaturę, jeśli skóra jest zbyt ciemna. Obrócić i gotować, aż średnio rzadkie (pokroić w celu sprawdzenia), 4 do 5 minut więcej (8 do 10 dla piżmowej). Gotować kurczaka, aż dobrze rumiane, 7 do 8 protokół. Obrócić, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować przez, 7 do 8 minut więcej.
W międzyczasie, doprowadzić sos sojowy, mirin i sake do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu i gotować 2 minuty.
Ochłoń. Włożyć drób do plastikowej torebki, wlać mieszankę sosu sojowego, zamknąć i schłodzić przez noc (1 godzina dla kurczaka).
Rozgrzej brojlery dla drobiu i przynieś duży garnek wody do wrzenia dla udon.
Całą cebulę pokroić na 12 (2-w.) długości (tylko części białe i bladozielone).
Podgrzać małą (Nie nieprzywierającą) suchą patelnię na średnim ogniu. Ugotować zieloną cebulę, aż zwęglone z dwóch stron, 3 do 4 minut na stronę.
Włożyć pokrojoną zieloną cebulę do miski z zimną wodą i energicznie obracać palcami, aby oddzielić się na pierścienie.
Odcedzić w drobnoziarnistym sitku. Powtórz dwa razy.
Gotuj udon (patrz "Udon Essentials" poniżej). Używając dużego Sitka, wyjmij makaron do dużej miski i Oszczędzaj wodę, aby podgrzać miski zupy.
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać grzyby i dusić 2 minuty. Tymczasem kaczka broil lub kurczak, skóra do góry, aż skóra zacznie się chrupać, od 2 do 4 minut. Bardzo cienko pokroić drób w poprzek (jeśli używasz piżmowych piersi, najpierw przekrój o połowę wzdłuż, aby zrobić małe plasterki).
Aby służyć, ciepłe 4 miski zupy zanurzając je w gorącej wodzie do gotowania udon. Podziel makaron między miseczki i top z plasterkami kaczki. Ułóż 3 zwęglone zielone cebule w każdej misce i bulion chochli nad makaronem. Top z plasterkami zielonej cebuli.
Udon Essentials Udon (makaron z mąki pszennej): kupowany w sklepie makaron świeżo mrożony ma elastyczną konsystencję, która jest najbliższa domowej roboty, podczas gdy suszone są cienkie i zwiotczałe. Aby ugotować kupiony w sklepie świeżo mrożony udon, Wrzuć zamrożony blok do wrzącej wody. Gdy woda zagotuje się ponownie, spuścić. Gotuj udon tuż przed podaniem; makaron się klei, gdy siedzą.
Dodać: bulion, do 2 dni, schłodzony. Zielona cebula, do 1 dnia, schłodzona.