Pieczeń wieprzowa z sosem jagodowym mieszanym z kminkiem i prażonym pasternakiem

Pieczeń wieprzowa z sosem jagodowym z kminkiem i prażonym pasternakiem to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 803 kalorie, 79g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 6,56 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka schabu, konfitury truskawkowe, konfitury malinowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać konfitury z malin, można śledzić to danie główne z Tarta Bakewell z konfiturami malinowymi jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Pieczeń wieprzowa z karmelizowanym pasternakiem, Mieszany budyń jagodowy z pijanym sosem Limoncello Berry, oraz Pieczeń Wieprzowa Glazurowana Z Marchewką, Pasternakiem I Gruszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Odciąć 1/3 wieprzowiny z całego schabu.
Przenieść oba kawałki wieprzowiny do przygotowanego naczynia do pieczenia. Całość doprawić solą i czarnym pieprzem.
W małej misce połącz truskawki, konfitury truskawkowe, konfitury malinowe, konfitury boysenberry i kminek.
Wlać mieszaninę na większą część wieprzowiny.
Ułóż pasternak wokół wieprzowiny. Lekko posmarować pasternak sprayem do gotowania i doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Piecz przez 45 minut lub do momentu, gdy termometr odczytu natychmiastowego odczyta co najmniej 160 stopni F (mięso może być nadal różowe w środku).
Odstawić wieprzowinę na 10 minut.
Pokrój w poprzek na 1/2-calowe grube plastry za pomocą 1 funt wieprzowiny do tego posiłku (z pasternakiem i groszkiem śnieżnym), pokrój 1 funt poprzecznie na 8 (1/2-calowe) grube plastry na drugi posiłek (chili-seased wieprzowina z salsą ananasową), i rozdrobnić Pozostałe 1 funt wieprzowiny na trzeci posiłek (radicchio kubki z wieprzowiną i przyprawiony ryż).
Na średniej patelni, saute groszek śnieżny w maśle na średnim ogniu do miękkości-chrupiące. Doprawić solą i czarnym pieprzem, do smaku.