Pieczeń wieprzowa z Orzechowo-Parmezanową skórką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj pieczeń wieprzową z Orzechowo-Parmezanową skórką. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 410 kalorii, 32G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wieprzowina z parmezanem, Schab Pieczony Z Okruchami, oraz Pieczone kotlety wieprzowe z skórką z parmezanu i szałwii.
Instrukcje
Rozłóż orzechy włoskie na talerzu ciasta i tosty przez około 10 minut, lub do złotego koloru.
Ostudzić, a następnie grubo zmielić orzechy. Zostaw włączony piekarnik.
Roztopić masło na średniej patelni.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmiękną i lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać zmielone orzechy włoskie, bułka tarta, pietruszka i szałwia i ostudzić. Wymieszać parmezan i doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż pieczeń wieprzową i dopraw solą i pieprzem.
Rozłóż połowę mieszanki orzecha włoskiego na wieprzowinie, następnie zwinąć pieczeń i związać ją w odstępach 1-calowych sznurkiem bawełnianym.
Na solidnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, aż się połysk. Doprawić pieczeń solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, 10 do 12 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki wody do patelni. Piecz wieprzowinę przez około 2 godziny, od czasu do czasu fastrygując i dodając 1/4 szklanki wody do patelni za każdym razem, gdy baste. Mięso robi się, gdy termometr błyskawicznie odczytywany włożony jest w środek pieczenia 16
Przełożyć wieprzowinę na blachę do pieczenia i odstawić na 10 minut.
Do miarki wlać dowolne soki z patelni i odcedzić tłuszcz.
Rozgrzej brojlery. Wyrzucić sznurki z pieczonej wieprzowiny. Naciśnij pozostałą mieszankę mielonego orzecha włoskiego na pieczeń wieprzową i broil 10 cali od ciepła przez około 5 minut, lub aż skorupa orzecha jest złoty i ostry.
Niech wieprzowina stać podczas zrobić sos.
Ustawić patelnię na dużym ogniu.
Dodaj czerwone Wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Dodaj wywar z kurczaka i wszelkie soki z patelni i gotuj, aż zmniejszy się o jedną trzecią.
Mąkę ubić na 2 łyżki wody, następnie ubić zawiesinę do sosu na patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje i nie pozostanie mączny smak. SOS przecedzić do sosu i doprawić solą i pieprzem.
Wieprzowinę pokroić w grube plastry i podawać z sosem.