Pieczeń i sos
Pieczeń i sos może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.88 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 646 kalorii, 51g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, bulion błyskawiczny o smaku wołowiny, ramię z wołowiną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Instant Pot Chicken Pot Pie Soup.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°. w 5-quart holenderski piekarnik lub patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu do gorąca.
Dodać pieczeń wołową; gotować około 5 minut z każdej strony lub aż rumiane. W razie potrzeby odcedzić nadmiar tłuszczu.
Posypać pieprzem po obu stronach wołowiny.
Dodać 1 cebuli, 1 łodygi selera i liść laurowy do wołowiny. Rozpuścić bulion we wrzącej wodzie; rezerwy 3/4 szklanki.
Wlać pozostałe 3/4 szklanki bulionu wokół wołowiny. Doprowadzić do wrzenia. Kryć się.
Piec w temperaturze 163°. przez 1 godzinę.
Dodaj pozostałe warzywa; przykryć i piec dodatkowe 1 do 1 1/4 godziny lub do wołowiny i warzyw są miękkie.
Aby przygotować sos, umieścić wołowinę i warzywa na ciepłym talerzu; przykryć luźno, aby utrzymać ciepło. Zmierz kapiele z holenderskiego pieca. W razie potrzeby, odtłuścić tłuszcz.
Dodaj zarezerwowane 3/4 Puchar bulionu do kapieli zrobić 3 filiżanki; powrót do holenderskiego pieca.
W małym słoiku z ciasną pokrywką, połączyć zimną wodę i mąkę; dobrze wstrząsnąć. Stopniowo mieszaj mieszaninę mąki w kapiele. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, stale mieszając. W razie potrzeby dodać sól do smaku.
SOS podawać z wołowiną i warzywami.