Pieczenie Żeber Stojących
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Stojąca pieczeń żeber może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 10,73 zł / porcja, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1566 kalorii, 65g białka, oraz 136g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 92 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz rozmaryn, liście laurowe, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczenie Żeber Stojących, Pieczenie Żeber Stojących, oraz Pieczenie Żeber Stojących dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
W małej misce połączyć cayenne, rozmaryn i czosnek.
Dodać wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aż stanie się luźna pasta. Pieczeń posmarować pastą rozmarynowo-czosnkową i wmasować w mięso. Obficie przyprawić koszerną solą.
Włożyć cebulę, marchewkę, seler i grzyby na dno patelni. Wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek i soli, do smaku.
Dodaj wino, 1 szklankę bulionu z kurczaka i liście laurowe.
Umieścić pieczeń na wierzchu warzyw i umieścić w nagrzanym piekarniku, aż pieczeń jest naprawdę brązowy i piękny, o 25 do 30 protokół. Zmniejsz ciepło do 350 stopni F przez kolejne 1 3/4 do 2 godzin. Czasami w czasie gotowania łyżka niektórych soków nad mięsem. Jeśli poziom płynu w patelni spadnie zbyt mocno, dodaj pozostałą 1 filiżankę wywaru. Byłoby to również świetny pomysł, aby obrócić patelnię o połowie procesu gotowania.
Sprawdź temperaturę mięsa, wkładając natychmiastowy termometr do środka pieczenia. Dla średnio rzadkich powinno być 125 stopni F I 130 dla średnich.
Wyjmij pieczeń z piekarnika na deskę do krojenia i pozostaw na 15 do 20 minut przed rzeźbieniem.
Skosztuj warzyw w sokach na patelni i doprawić solą, do smaku, w razie potrzeby. Usuń nadmiar tłuszczu.
Pieczeń pokroić w plasterki i ułożyć na półmisku.
Podawać z warzywami i sokami na patelni.