Pieczenie słodkich ziemniaków i pasternaku

Pieczenie słodkich ziemniaków i pasternaku
Przepis Sweet potato & pasternak piec można zrobić w około 1 godzinę i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, pasternaku, musztardy pełnoziarnistej i grubo parmezanu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Pasternak miodowo-musztardowy z ziemniakami, Przecier Ze Słodkich Ziemniaków-Pasternak, oraz Pasternak-Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków.

Instrukcje

1
Słodkie ziemniaki i pasternak gotować przez 20 minut w osolonej wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
2
Odcedzić bardzo dobrze, następnie z grubsza zmiksować z połową crme frache i połową szałwii, musztardą, solą i pieprzem. Włożyć do maślanego naczynia żaroodpornego i wygładzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
3
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Bułkę tartą wymieszać z parmezanem, orzeszkami pinii i pozostałą szałwią. Łyżkę pozostałego crme frache na zacieru, rozsypać na mieszaninie chleba i sera, a następnie piec przez 35-40 minut z lodówki-zimne, 25-30 minut, jeśli nie, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn