Pieczenie Chleba: Roladki Migdałowe
Jeśli 63 grosze za porcję spada budżet, Pieczenie chleba: migdałowe bułeczki mogą być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 16. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Jeśli masz nadzienie migdałowe, sól koszerna, drożdże instant i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczenie Chleba: Bułki Cynamonowe, Pieczenie chleba: Czarno-białe słodkie bułeczki, oraz Pieczenie Chleba: Cynamon Jabłko Słodkie Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj wodę, drożdże, cukier i kwaśną śmietanę.
Ubij, aby rozpuścić cukier i odstawić na bok.
Włóż mąkę i sól do miski robota kuchennego.
Masło pokroić na kilkanaście kawałków i wrzucić do miski robota kuchennego. Pulsuj Robot kilka razy, tak jak w przypadku ciasta na ciasto. Szukasz kawałków wielkości ciecierzycy. Niektóre większe kawałki są w porządku, a także jest w porządku, jeśli niektóre są mniejsze. To nie jest dokładny proces.
Przenieść mieszaninę mąki do miski z mokrymi składnikami. Gumową szpatułką delikatnie złóż mieszaninę, aby zwilżyć całą mąkę, starając się nie łamać ani nie rozgniatać kawałków masła bardziej niż to konieczne.
Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia obficie posmaruj powierzchnię roboczą i odwróć ciasto. Prawdopodobnie będziesz musiał użyć więcej mąki podczas rozwałkowania ciasta, więc trzymaj go pod ręką.
Pat ciasto na szorstki prostokąt, a następnie rozwałkować go do około 12 x 16 cali. Nie musisz być dokładna. Szorstkie wymiary są w porządku. Masło będzie grube i zbite w cieście. W porządku.
Złóż ciasto na trzy części, tak jak złożyć literę.
Ponownie rozwałkuj ciasto do mniej więcej tego samego rozmiaru, co wcześniej, i ponownie złóż na trzy. Nie musisz mierzyć, tylko gałkę oczną, którą obracasz do mniej więcej tego rozmiaru.
Działa szybko, aby masło nie zmiękło zbytnio lub nie zaczęło się topić, zwijaj i składaj jeszcze dwa razy, a następnie złóż ciasto na pół, owinąć w folię i wrzucić do lodówki. Powinien spoczywać tam przez co najmniej godzinę, ale można go zostawić do następnego dnia.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Wyjmij ciasto z lodówki, pokrój je na dwie części i wróć do połowy do lodówki podczas pracy nad drugą połówką.
Spłaszczyć kawałek ciasta, a następnie pokroić na osiem mniej więcej równych kawałków.
Zwiń pierwszy kawałek do około 3 x 6 cali. Weź około łyżki pasty migdałowej i rozłóż ją na dolnej części ciasta, a następnie rozłóż około połowy góry, pozostawiając większość na końcu.
Rozwałkuj ciasto i umieść je, szew w dół, na przygotowanej patelni z blachy. Pozostaw dużo miejsca między rolkami.
Po zakończeniu wszystkich ośmiu rolek przykryj patelnię folią i odstaw na 30 minut. Możesz kontynuować toczenie kolejnych ośmiu lub zapisać ciasto na następny dzień.
Po 30 minutach bułki nie podniosą się zbytnio, ale poczują opuchliznę.
Bułki umyć i piec w temperaturze 400 stopni, aż będą ładnie rumiane.
Niech ostygną (przynajmniej trochę) przed jedzeniem-lub ryzyko poparzenia się na gorącym nadzieniu.