Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną

Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 378 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 102 mówiłoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chleb żytni z suszoną żurawiną i tostami Pekan (Maszyna do chleba), Budyń chlebowy z suszoną żurawiną, oraz Chleb cukiniowy z suszoną żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni i wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
Połącz żurawinę i whisky (lub gorącą wodę). Przykryć i odstawić do nawodnienia na co najmniej 30 minut, lub na noc.
W średniej misce wymieszać mąkę, sodę i sól.
Trzepaczka do połączenia.
Masło pokroić w plasterki, a następnie przerabiać opuszkami palców na mąkę, aż zostanie w pełni włączone.
Dodać miód, maślankę i żurawinę oraz płyn do namaczania. Mieszaj drewnianą łyżką, aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Mąka powierzchni roboczej lekko obrócić ciasto. Ugniataj, aż będzie gładka. Nadal będzie lepki-staraj się unikać dodawania większej ilości mąki. Uformować ciasto na 6-8 calowy dysk o 1 1/2 - 1 3/4 cale wysokości i umieścić go na przygotowanej blasze do pieczenia.
Wytnij X w górnej części ciasta na całej górze, o głębokości około 1/2 cala.
Piec w temperaturze 375 stopni przez 50-60 minut, aż chleb będzie ładnie zarumieniony i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Chłodny na stojaku. Jeśli lubisz bardziej miękką skórkę. przykryj chleb czystym ręcznikiem kuchennym, gdy ostygnie.