Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczeń w stylu rodzinnym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 4,67 zł za porcję, ten przepis okładki 43% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Jedna porcja zawiera 679 kalorii, 56g białka, oraz 37g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powie, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz borowiki, tymianek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pieprz można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na awesome spoonacular score of 82%. Podobne przepisy są Pieczeń Garnkowa W Stylu Rodzinnym, Slow Cooker Balsamic Pot Roast, oraz Rodzinna Pieczeń Wołowa.
Wołowinę posypać równomiernie solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Upiecz pieczeń sznurkiem rzeźnickim na jednolity kształt. Pomoże to pieczeń zachować jednolity kształt podczas duszenia i zrobić bardziej równomierne plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Granulowany
Pieprz
Wołowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
5
Borowiki włożyć do miski i przykryć 2 szklankami gotującej się wody. Odstawić na bok i pozwolić grzybom ustąpić i wchłonąć wodę przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
W dużym holenderskim piekarniku na dużym ogniu dodać masło i olej. Gdy masło się spieni, dodaj pokrojoną wołowinę i piecz przez 5 do 6 minut z każdej strony, łącznie z końcówkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
7
Wyjąć na talerz. W tym samym garnku na średnim ogniu dodaj cebulę i szalotkę i gotuj, aż zaczniesz karmelizować, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj czosnek, seler i marchew i gotuj, aż seler zacznie mięknąć, około 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
9
Wymieszać z koncentratem pomidorowym i połączyć. Deglaze z bulionu wołowego i wina, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki od dołu. Doprowadź do gotowania na wolnym ogniu i gotuj przez 5 minut, aby wypalić alkohol z wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Bulion Wołowy
Alkohol
Wino
10
Dodać cząber i tymianek. Odcedź borowiki i dodaj do garnka wraz z 1 szklanką płynu borowikowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Dodaj wołowinę i wszelkie soki z wołowiny z powrotem do garnka na wierzchu warzyw. Przykryj patelnię szczelną pokrywką i umieść w piekarniku. Gotuj przez 45 minut, zalej sokami z patelni, wymień pokrywę i gotuj przez dodatkowe 90 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
Garnek
12
Delikatnie zdjąć wołowinę i namiot folią aluminiową. Wyrzucić pakiet tymianku. Blenderem zanurzeniowym zmiksuj warzywa na gładką masę. Dostosuj przyprawę z dodatkową solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Przyprawy
Tymianek
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Folia Aluminiowa
13
Zdejmij sznurek, pokrój ziarno na 2-calowe kawałki i natychmiast podawaj z sosem warzywnym.