Pieczarkowo-Kurczak z zupą ze śmietany
Pieczarkowo-Kurczak z zupą śmietanową wymaga z grubsza 50 minut od początku do końca. Na 1,27 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 14g białka, oraz 27 g tłuszczu. Jeśli masz zieloną cebulę, sól, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Patelnia z kurczakiem i grzybami z ryżem, Kremowa zapiekanka z kurczaka i grzybów z rozmarynem i kwaśną śmietaną, oraz Krem z pieczarkami kurczak zupa z dzikiego ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj estragon, gałkę muszkatołową, zieloną cebulę i 2 szczypty soli do roztopionego masła; gotuj i mieszaj, aż zielona cebula zmięknie, o 4 protokół.
Dodać grzyby, wymieszać do herbu, i kontynuować gotowanie, aż grzyby będą miękkie, o 5 minut więcej. Złożyć kurczaka do mieszaniny i gotować razem, aż kurczak się nagrzeje, o 1 minutę.
Posypać mąkę na mieszaninie; mieszać aż do całkowitego wchłonięcia do mieszaniny, 3 do 4 minut.
Rozpuścić kostki bulionu wołowego w gorącej wodzie; wlać do mieszaniny kurczaka około 1/2 szklanki na raz, mieszając, aby rozpuścić grudki mąki między partiami. Zwiększyć ciepło, aby doprowadzić mieszaninę do wrzenia; powrót ciepła do medium. Wymieszać kwaśną śmietanę do mieszaniny, aż dobrze zintegrowane.
Skrobię kukurydzianą rozpuścić w zimnym mleku; wymieszać z zupą. Zwiększ ciepło do średniej wysokości i gotuj zupę, aż zacznie bąbelkować po bokach, ale nie wrzenia; ponownie Przywróć ciepło do medium, ciągle mieszając.
Dodaj sok z cytryny, sos pieprz cayenne, sól, i pieprz; wymieszać.