Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki faszerowane szpinakiem to przystawka dla 30 osób. Za 31 centów za porcję przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 48 kalorii . 74 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką ser mozzarella, parmezan, czosnek i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 74% danie to jest całkiem dobre. Pieczarki portobello faszerowane mięsem i szpinakiem z serem kozim , pieczarki faszerowane szpinakiem i orzechami włoskimi oraz pieczarki portobello faszerowane bez alergenów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Lekko posmaruj oliwą z oliwek 30 foremek na muffiny.
Posmaruj pieczarki pozostałą oliwą z oliwek ze wszystkich stron i ułóż je w foremkach na muffiny blaszkami do góry.
Piecz pieczarki w rozgrzanym piekarniku, aż będą miękkie, około 12 minut. Podczas pieczenia pieczarek ubij jajko, sól i czosnek w misce. Wymieszaj odsączony szpinak, 1/4 szklanki parmezanu, ser gouda, ser mozzarella i bułkę tartą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wyjmij pieczarki z piekarnika i odcedź cały zgromadzony sok. Napełnij kapelusze pieczarek mieszanką szpinakową i włóż je z powrotem do foremki na muffiny.
Posyp pieczarki pozostałą 1/4 szklanki parmezanu.
Włóż ponownie do piekarnika i piecz, aż farsz będzie gorący i złocistobrązowy, około 10 minut.