Piec Minut Miso-Glazurowany Toster Łosoś
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pięć minut Miso-Glazed toster łososia pieca może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na $5.89 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 36g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz miso, sake, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś Szkliwiony 15 Minut Miso, Lawiny błotne: łatwa 5-minutowa uczta i rozdawanie tosterów, oraz Toster Tandoori Salmon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać miso, sake, sos sojowy, olej i cukier. Rozetrzyj mieszaninę na każdej powierzchni filetów z łososia.
Przenieść do plastikowej torby na zamek błyskawiczny lub zamykanego pojemnika. Przejdź natychmiast do następnego kroku lub dla najlepszych rezultatów marynuj przez około 30 minut lub do dwóch dni.
Rozgrzej brojlery (toster lub zwykły piekarnik) do wysokiej. Przykryj małą patelnię brojlerów folią aluminiową. Nadmiar marynaty zetrzeć z łososia i umieścić na patelni brojlerów. Broil aż górna powierzchnia jest dobrze zwęglone i łosoś jest ledwo ciepłe w centrum, o 5 minut, za pomocą folii do ochrony wszelkich obszarów, które grożą spaleniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.