Pianki Czekoladowo-Miętowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać czekolady mięty pianki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. 75 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz pod ręką wodę, żelatynę, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Miętowe Pianki Czekoladowe, Czekolada Zanurzone Miętowe Pianki, oraz Wyznanie # 96: tak działa mój umysł ... czekoladowo-miętowe pianki.
Instrukcje
Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali nieprzywierającym sprayem i pyłem z cukrem cukierniczym. W małej misce, połączyć kakao w proszku i wrzącej wody. Mieszaj, aż kakao się rozpuści.
Wlać 1/2 szklanki zimnej wody do dużej miski i posypać żelatyną.
Odstawić, aż żelatyna zostanie uwodniona, około 5 minut.
W średnio ciężkim rondlu podgrzej cukier, syrop kukurydziany, sól i 1/2 szklanki wody na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium i gotować bez mieszania, aż mieszanina osiągnie 240 ° F na termometrze cukierków, o 10 protokół.
Wlać mieszaninę cukru do miski z żelatyną.
Dodać mieszaninę kakao i mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Ubij mieszankę cukru za pomocą elektrycznego miksera, aż będzie gęsta, błyszcząca i potrojona w objętości, około 10 minut.
W oddzielnej dużej misce, z czystymi ubijaczami ubijać białka, aż utrzymają sztywne szczyty. Ubij białka jajek i mięty pieprzowej schnapps do mieszaniny cukru.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Odstawić pianki na co najmniej cztery godziny, najlepiej na noc, odkryte lub luźno przykryte, aż do ustalenia. Kiedy gotowy do cięcia prawoślazu, kurz deskę do krojenia z cukrem cukierników. Pył powierzchni pianki z cukrem cukierniczym. Odwróć patelnię nad deską do krojenia. Używając palców, ostrożnie poruszaj pianką z patelni.
Pianki pokroić w kwadraty i wsypać więcej cukru cukierniczego. Przechowywać w szczelnym pojemniku przez okres do jednego tygodnia.